Tomat beskåret

Tomater - danskernes favoritgrøntsag


Vi danskere elsker tomater - og med god grund. De er super sunde og smager fantastisk - især når de kommer direkte fra drivhuset. Det er forbløffende nemt at dyrke tomater og udvalget er ganske enkelt gigantisk.


Mand plukker tomater

Så sunde er tomater

Når du spiser tomater, har det utroligt mange gavnlige effektier på kroppen. Tomater er kategoriseret som “Superfood” (en fødevare, der er så kompleks og komplet ernæringsmæssigt sammensat, at den kan have indvirkning på dit helbred). Her er et udpluk af tomatens gavnlige effekter:


Her er et udpluk af tomatens gavnlige effekter:

  • Tomat forebygger kræft, blodpropper og hjerneblødninger
  • Tomat booster immunforsvaret
  • Tomat giver ung og smuk hud og modvirker bumser 
  • Tomater forbedrer din fordøjelse


Kurv med forskellige tomater

Ufattelig mange tomatsorter

Det er rigtig spændende at dyrke tomater i sit drivhus, fordi der er så mange varianter. Snyd ikke dig selv ved kun at vælge dem, du plejer. Der er så mange delikate tomater. Nogle er søde, nogle er mere røgede, nogle har citrussmag eller ananassmag. De kan både være gule, sorte eller sågar stribede. De kan være bittesmå som kirsebær eller fylde en stor hånd ud. Se vores udvalg her eller kom forbi og se hele herligheden.


Tomat, Tigerella
Spændende sort, der giver tidligt udbytte. Velegnet til drivhus eller udendørs på beskyttede steder. Giver middelstore, røde tomater med gyldne striber. Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

32,00 kr.

Tomat, Indigo Rose
En mørklilla, næsten auberginesort tomat, fyldt med antioxidanter. Høstes, når farven går fra blålilla til rødbrun - tomaten har da en perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Dyrkes med fordel i drivhus. Skuddene i bladhjørnerne, "vildskuddene", skal fjernes. Planten behøver støtte. Ryst let på blomsterklasen, så fremmes frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

38,00 kr.

Tomat, Potte-, Romello F1
Fin tomatsort med god frugtsætning, særligt velegnet til at dyrke i ampel på terrasse. Giver rigelig høst af små, søde tomater. Plant 2-3 planter i en ampel og lad dem hænge ned. Bliver ganske stor. Trives på næringsrig, veldrænet jord og på beskyttede steder. Vand regelmæssigt. Skuddene i bladhjørnerne, "vildskuddene", fjernes ikke.

40,00 kr.

Tomat, Kirsebær-, Tiny Tim
Letdyrket cherrytomat til dyrkning i potte på altaner, i vindueskarme, drivhus eller udendørs på meget beskyttede steder. Rigeligt udbytte af små, søde tomater. Trives i næringsrig, veldrænet jord. Vandes jævnligt. Skuddene i bladhjørnerne skal ikke knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

25,00 kr.

Tomat, Kirsebær-, Chocolate Cherry
Højtydende sort med spændende udseende, til drivhus eller et beskyttet sted udendørs. Små, søde tomater med mørke striber. Dyrkes i næringsrig, veldrænet jord, gerne i en stor krukke. Vandes og gødes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

38,00 kr.

Tomat, Kirsebær-, Supersweet 100
En meget højtydende og god sort, primært til drivhus eller udendørs på meget beskyttede steder. Høst løbende ca. 4 cm store frugter. Trives i næringsrig, veldrænet jord. Vandes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

32,00 kr.

Tomat, Potte-, Bitonto
Udmærket, lav og kompakt sort til dyrkning i urtepotte. Giver rigelig høst. Tomaterne er små og kirsebærlignende. Trives på næringsrig, veldrænet jord og på et beskyttet sted. Vand regelmæssigt. Skuddene i bladhjørnerne, "vildskuddene", fjernes ikke. Ryst let på blomsterklasen, så fremmes frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

38,00 kr.

Tomat, Væksthus-, Olivade , aflang
Herligt ”kødfuld” blommetomat. Dyrkes primært i drivhus eller udendørs på meget beskyttede steder. Rigeligt løbende udbytte af store blommeformede tomater. Trives i næringsrig, veldrænet jord. Vandes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

38,00 kr.

Tomat, Kirsebær-, Sungold
Verdens sødeste tomat, ifølge flere tests! Velegnet til drivhus eller udendørs på beskyttede steder. Rigt udbytte af tyndskallede og saftige tomater. Trives i næringsrig, veldrænet jord. Vandes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

40,00 kr.

Tomat, Shirley
En favorit tomat for mange! Giver røde, glatte og mellemstore frugter. Modnes tidligere end mange andre sorter. Dyrkes med fordel i drivhus. Resistent over for meldug. Skud i bladhjørner, skal knibes af. Sorten har brug for støtte. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

40,00 kr.

Tomat, Kirsebær-, Gardener´s Delight
Favoritsorten i mange lande. Til drivhus eller udendørs på beskyttede steder. Giver rigeligt udbytte af tomater med fantastisk god smag. Trives i næringsrig, veldrænet jord. Vandes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

32,00 kr.

Tomat, Bøf-, Marmandino One
Velsmagende bøftomat til dyrkning på friland. Tomaterne er 7-9 cm store med grønne volde. Trives i næringsrig, veldrænet jord på et beskyttet sted. Vandes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk i blomsterklaserne, det gavner frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

40,00 kr.

Tomat, Busk-, Balkonzauber
Glimrende, lav og kompakt sort til potte på terrasse/altan eller på friland. Tomaterne er middelstore, søde og fulde af smag. Høstes løbende. Trives i næringsrig, veldrænet jord et læfyldt sted. Vandes jævnligt. Skuddene i bladhjørnerne skal ikke knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

32,00 kr.

Tomat, Tiger
Smagsrig tomat, som er mulig at lagre en tid i køkkenet. Har tyk, smuk skal og meget frugtkød, hvilket gør den velegnet til madlavning. Den bedste sort at tørre i ovn. Velegnet til dyrkning i drivhus. Trives i næringsrig, veldrænet jord. Vand regelmæssigt. Planten behøver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

40,00 kr.

Tomat, Frilands-, Hildares
Klassisk rød tomat, der giver tidligt udbytte. Velegnet til dyrkning udendørs på beskyttede steder, men også god i drivhuset. Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne, det fremmer frugtsætningen. På latin hedder frøet Solanum lycopersicum .

32,00 kr.

Jordbærtomat
Et velsmagende bær, som dyrkes i drivhus eller på friland et beskyttet sted. Ananaskirsebær er ca 2 cm store og sidder omgivet af en papirlignende skal. Spises rå eller anvendes til tærter og marmelade. Dyrkes i store krukker eller direkte på jorden. Trives i næringsrig, veldrænet og fugtighedsbevarede jord. Vandes jævnligt. Kan kræve opbinding. Høstes når bærrene har fået gul/orange farve, eftermodnes evt. indendørs. På latin hedder frøet Physalis grisea .

32,00 kr.

Tagtomat
Bog fyldt med gode idéer til, at dyrke grønsager og grønne fællesskaber i byen. 

299,00 kr.

Cherrytomat Black Cherry
Cherrytomat 'Black Cherry', Maghonibrune tomater, med en sød kompleks smag. De bliver omkring 2-3 cm i diameter, og vejer omkring de 20 g. Bedst i drivhus.

29,95 kr.

Almindelig tomat Franzi
Tomat 'Franzi', Farven er rød. Vejer oftest mellem 100-200 g med en diameter på 4-6 cm. Sprød og lækker smag.Kan bruges både på friland og i drivhus.

29,95 kr.

Blommetomat San Marzano Lungo økologisk
Blommetomat 'San Marzano lungo', Røde store tomater, med en længde på 10 cm og en diameter på 4-5 cm. Gode kødfuldte tomater der er gode til sauce og gryderet. Bedst i drivhus.

29,95 kr.

Cherrytomat Cheramy
Cherrytomat 'Cheramy', Tomaterne er røde og runde. De har en diameter på 2-3 cm, og vejer omkring 15 g. Smagen er sød og aromatisk. Bedst i drivhus.

29,95 kr.

Almindelig tomat Tigerella
Tomat 'Tigerella', Rød tomat med orange striber. Den har en diameter på 5-6 cm, og vejer omkring 50-70 g. Mild i smagen men meget saftig. God til salater. Bedst i drivhus.

29,95 kr.

Cocktailtomat Aranka Økologisk
Cocktailtomat 'Aranka' Små røde tomater på 3-4 cm i diameter. Fast i kødet og med en god krydret smag. Kan dyrkes på en sydterasse eller i drivhus.

29,95 kr.

Cherrytomat Favorita
Cherrytomat 'Favorita', Røde små tomater med en diameter på 3 cm og en vægt på 20 g. Smagen er sød og saftig. Dyrkes i drivhus.

29,95 kr.

Almindelig tomat Dansk Export Økologisk
Tomat 'Alm. Dansk', Rødlig farve, foretrækker at stå lyst, kan bruges som drishus- og frilandstomat. Meget klassisk tomat, med en diameter på 4-5 cm.

29,95 kr.

Almindelig tomat Chocopervia
Tomat 'Chocopervia', farven er rød-brun og den kan veje op til 150 g, smagen er sød og intens. Tomaterne er 5-6 cm i diameter.

29,95 kr.

Almindelig tomat Red Zebra
Tomat 'Rød Zebra', Tomaten er rød med gule striber og foretrækker fuld sol. Har en diameter på 4-6 cm. Den er saftig med en god smag. Er bedst i drivhus.

29,95 kr.

Blommetomat Romalina
Blommetomat 'Romalina', Farven er rød, og tomaterne er runde. De har en diameter på 2-3 cm, og vejer ca. 40-60 g. Tomaterne er søde og har en krydret smag. Bedst i drivhus.

29,95 kr.

Blommetomat Trilly
Blommetomat 'Trilly', Små røde tomater, med en diameter på 3 cm. De har en uovertruffen smag og sødme. Bedst i drivhus.

29,95 kr.

Cherrytomat Gartenfreude
Cherrytomat 'Gartenfreude' Tomaterne er røde, og har en diameter på 3-4 cm, samt en vægt på 20-30 g. Sød smag. God til salat. Kan dyrkes på friland og i drivhus.

29,95 kr.

Blommetomat Dasher
Blommetomat 'Dasher' Farven er rød og den har en diameter på 1,5 cm. Søde aflange tomater. Kan dyrkes i drivhus og på friland.

29,95 kr.

Kvinde passer tomater

Sådan passer du tomater

Følg denne simple model og du vil blive rigeligt belønnet med skønne tomater

  • Opbind tomatplanten løbende (Den bliver høj og kan ikke holde sig selv)
  • Afpil sideskud (Planten bør kun have én hovedstængel. Fjern alle andre sidegrene, så snart du ser dem bryde frem)
  • Tilfør masser af gødningsvand (Tilsæt flydende drivhusgødning hver gang du vander)

Selvvanderkasser - sådan gør du

Læs om de smarte selvvanderkasser i denne video.
Drivhus

Forårsrengøring i drivhuset

Før du sætter nye planter ind i drivhuset, er det vigtigt, at det er gjort grundigt rent. Det er nemlig forudsætningen for, at de nyindkøbte planter får en god start på livet i drivhuset og dermed yder alt det, de kan, så du kan høste blandt andet tomater hele sommeren. Når rengøringen er så vigtig, skyldes det, at plantesygdomme og skadedyr kan overvintre i gamle planterester og i revner og sprækker i drivhuskonstruktionen. De ligger med andre ord på lur for at angribe dine nye planter. Så hvis du ikke allerede har fjernet planterester fra sidste år, gælder det om, at få dem ud nu, før de friske planter flytter ind. Når alt er ude af drivhuset, er det nemt at komme til at give det en grundig rengøring med vand og rengøringsmiddel. En gammel opvaskebørste er et godt redskab til at komme helt ind i hjørnerne med. Endnu en god grund til at vaske drivhusglasset både inde og ude er, at det øger solindstrålingen under glastaget mærkbart, når glasset er rent og det er jo netop solens stråler, der sætter gang i plantevæksten.


LÆS OGSÅ: Drivhusets glæder
LÆS OGSÅ: 
Agurketid
LÆS OGSÅ: 
Køkkenhavens skatkammer