Tomat beskåret

Tomater - danskernes favoritgrøntsag


Vi danskere elsker tomater - og med god grund. De er super sunde og smager fantastisk - især når de kommer direkte fra drivhuset. Det er forbløffende nemt at dyrke tomater og udvalget er ganske enkelt gigantisk.


Mand plukker tomater

Så sunde er tomater

Når du spiser tomater, har det utroligt mange gavnlige effektier på kroppen. Tomater er kategoriseret som “Superfood” (en fødevare, der er så kompleks og komplet ernæringsmæssigt sammensat, at den kan have indvirkning på dit helbred). Her er et udpluk af tomatens gavnlige effekter:


Her er et udpluk af tomatens gavnlige effekter:

  • Tomat forebygger kræft, blodpropper og hjerneblødninger
  • Tomat booster immunforsvaret
  • Tomat giver ung og smuk hud og modvirker bumser 
  • Tomater forbedrer din fordøjelse


Kurv med forskellige tomater

Ufattelig mange tomatsorter

Det er rigtig spændende at dyrke tomater i sit drivhus, fordi der er så mange varianter. Snyd ikke dig selv ved kun at vælge dem, du plejer. Der er så mange delikate tomater. Nogle er søde, nogle er mere røgede, nogle har citrussmag eller ananassmag. De kan både være gule, sorte eller sågar stribede. De kan være bittesmå som kirsebær eller fylde en stor hånd ud. Se vores udvalg her eller kom forbi og se hele herligheden.


Cherrytomat Black Cherry
Cherrytomat 'Black Cherry', Maghonibrune tomater, med en sød kompleks smag. De bliver omkring 2-3 cm i diameter, og vejer omkring de 20 g. Bedst i drivhus.

29,95 kr.
Cherrytomat Goldita
Cherrytomat 'Goldita' Tomaterne er orange/gule og har en diameter på 2-3 cm samt en vægt på 20-25 g.Sød og fast tomat, der er en favorit af mange. God til salat og som snacktomat. Dyrkes i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Blommetomat San Marzano Lungo
Blommetomat 'San Marzano lungo', Røde store tomater, med en længde på 10 cm og en diameter på 4-5 cm. Gode kødfuldte tomater der er gode til sauce og gryderet. Bedst i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Cherrytomat Cheramy
Cherrytomat 'Cheramy', Tomaterne er røde og runde. De har en diameter på 2-3 cm, og vejer omkring 15 g. Smagen er sød og aromatisk. Bedst i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Almindelig tomat Tigerella
Tomat 'Tigerella', Rød tomat med orange striber. Den har en diameter på 5-6 cm, og vejer omkring 50-70 g. Mild i smagen men meget saftig. God til salater. Bedst i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Cocktailtomat Aranka
Cocktailtomat 'Aranka' Små røde tomater på 3-4 cm i diameter. Fast i kødet og med en god krydret smag. Kan dyrkes på en sydterasse eller i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Cherrytomat Favorita
Cherrytomat 'Favorita', Røde små tomater med en diameter på 3 cm og en vægt på 20 g. Smagen er sød og saftig. Dyrkes i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Almindelig tomat Red Zebra
Tomat 'Rød Zebra', Tomaten er rød med gule striber og foretrækker fuld sol. Har en diameter på 4-6 cm. Den er saftig med en god smag. Er bedst i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Blommetomat Romalina
Blommetomat 'Romalina', Farven er rød, og tomaterne er runde. De har en diameter på 2-3 cm, og vejer ca. 40-60 g. Tomaterne er søde og har en krydret smag. Bedst i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Blommetomat Trilly
Blommetomat 'Trilly', Små røde tomater, med en diameter på 3 cm. De har en uovertruffen smag og sødme. Bedst i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Cherrytomat Gartenfreude
Cherrytomat 'Gartenfreude' Tomaterne er røde, og har en diameter på 3-4 cm, samt en vægt på 20-30 g. Sød smag. God til salat. Kan dyrkes på friland og i drivhus.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Blommetomat Dasher
Blommetomat 'Dasher' Farven er rød og den har en diameter på 1,5 cm. Søde aflange tomater. Kan dyrkes i drivhus og på friland.

Varianter fra 29,95 kr.
Fra 26,65 kr.
Kvinde passer tomater

Sådan passer du tomater

Følg denne simple model og du vil blive rigeligt belønnet med skønne tomater

  • Opbind tomatplanten løbende (Den bliver høj og kan ikke holde sig selv)
  • Afpil sideskud (Planten bør kun have én hovedstængel. Fjern alle andre sidegrene, så snart du ser dem bryde frem)
  • Tilfør masser af gødningsvand (Tilsæt flydende drivhusgødning hver gang du vander)

Selvvanderkasser - sådan gør du

Læs om de smarte selvvanderkasser i denne video.