VI HOLDER ÅBENT!

Tomater - danskernes favoritgrøntsag

Vi danskere elsker tomater - og med god grund. De er super sunde og smager fantastisk - især når de kommer direkte fra drivhuset. Det er forbløffende nemt at dyrke tomater og udvalget er ganske enkelt gigantisk.

 

Så sunde er tomater

Når du spiser tomater, har det utroligt mange gavnlige effektier på kroppen. Tomater er kategoriseret som “Superfood” (en fødevare, der er så kompleks og komplet ernæringsmæssigt sammensat, at den kan have indvirkning på dit helbred). Her er et udpluk af tomatens gavnlige effekter:

Her er et udpluk af tomatens gavnlige effekter:

  • Tomat forebygger kræft, blodpropper og hjerneblødninger
  • Tomat booster immunforsvaret
  • Tomat giver ung og smuk hud og modvirker bumser 
  • Tomater forbedrer din fordøjelse

 

 

 

Ufattelig mange tomatsorter

Det er rigtig spændende at dyrke tomater i sit drivhus, fordi der er så mange varianter. Snyd ikke dig selv ved kun at vælge dem, du plejer. Der er så mange delikate tomater. Nogle er søde, nogle er mere røgede, nogle har citrussmag eller ananassmag. De kan både være gule, sorte eller sågar stribede. De kan være bittesmå som kirsebær eller fylde en stor hånd ud. Se vores udvalg her eller kom forbi og se hele herligheden.

 

 

Sådan passer du tomater

Følg denne simple model og du vil blive rigeligt belønnet med skønne tomater

  • Opbind tomatplanten løbende (Den bliver høj og kan ikke holde sig selv)
  • Afpil sideskud (Planten bør kun have én hovedstængel. Fjern alle andre sidegrene, så snart du ser dem bryde frem)
  • Tilfør masser af gødningsvand (Tilsæt flydende drivhusgødning hver gang du vander)

 

 

LÆS OGSÅ: Drivhusets glæder

LÆS OGSÅ: Agurketid

SE VIDEO: Sådan planter du selvvanderkasser / Kapilærkasser

 

 

Forårsrengøring i drivhuset

Før du sætter nye planter ind i drivhuset, er det vigtigt, at det er gjort grundigt rent. Det er nemlig forudsætningen for, at de nyindkøbte planter får en god start på livet i drivhuset og dermed yder alt det, de kan, så du kan høste blandt andet tomater hele sommeren. Når rengøringen er så vigtig, skyldes det, at plantesygdomme og skadedyr kan overvintre i gamle planterester og i revner og sprækker i drivhuskonstruktionen. De ligger med andre ord på lur for at angribe dine nye planter. Så hvis du ikke allerede har fjernet planterester fra sidste år, gælder det om, at få dem ud nu, før de friske planter flytter ind. Når alt er ude af drivhuset, er det nemt at komme til at give det en grundig rengøring med vand og rengøringsmiddel. En gammel opvaskebørste er et godt redskab til at komme helt ind i hjørnerne med. Endnu en god grund til at vaske drivhusglasset både inde og ude er, at det øger solindstrålingen under glastaget mærkbart, når glasset er rent og det er jo netop solens stråler, der sætter gang i plantevæksten.

 

 

 

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld