Nye kartofler

4 tips til tidlige kartofler

Kartofler er en af havens nemmeste afgrøder men hvis du gerne vil kunne høste kartofler tidligt, så har vi et par tips.


Tip #1 
Kom foran med forspiring

Sådan forspirer du

Forspir dine nyindkøbte knolde i et lyst og ikke for varmt rum. Drys et lag fugtig sphagnum i en flad kasse eller æggebakke, overbrus med vand og læg knoldene side om side. Med en temperatur på ca. 10 – 15° vil kartoflerne have fine spirer efter 2 - 3 uger og de er dermed allerede i gang med at gro, når de lægges i jorden ca. midt i april. Husk at holde jorden let fugtig.

Hvornår har den spiret nok?

Den optimale spire er ca. 1 cm. lang, kraftig forgrenet og mørkegrøn (eller let bordeaux). Spirerne skal ikke være mere end 2 cm. 

Er det nødvendigt at forspire?

Nej. Forspiring er til dem, der gerne vil høste tidligt. Du kan også plante kartofler direkte i haven. De skal nok blive store og fine - det tager bare lidt længere tid.Tip #2
Dyrk kartofler i spande og få meget tidlige kartofler

Du kan høste kartofler meget tidligt, hvis du dyrker dem i dit drivhus. Læg de forspirede kartofler i spande eller andre beholdere allerede midt i marts måned og flyt så spandene ud, når toppen begynder at strække sig. Vil vejrguderne tildele os sen forårsnattefrost, flytter du blot spandene ind under den beskyttende glasflade igen. Vand er meget vigtig i hele processen for at få tidlige knolde. Dyrk også kartofler på din altan, på terrassen eller lige hvor du har lyst. 


Få kartofler på kun 8 uger

En kartoffelpotte, er ideel til dyrkning af tidlige kartofler og på f.eks. altanen. Læg 3 knolde i inderpotten i en god pottemuld og allerede efter ca. 8 uger kan de første kartofler høstes. Man plukker kartofler ved at løfte inderpotten op, og blot plukke de knolde man skal bruge. Derefter vil planten vokse videre og sætte nye knolde.Tip #3
Varm jorden op inden

Det er en fordel at dække jorden, hvor knoldene skal lægges. Læg et lag klar plast ud ca. 1 uge før. Plasten er med til at holde på varmen og fremme indstrålingen fra forårssolen. Når du har lagt kartoflerne Behold plastik henover ind til de begynder at komme op.


Tip #4
Dæk til efter lægning

Når kartoflerne er lagt i jorden lægger du plastik over igen. Når planterne er kommet ca. 5 cm. op skal plastikken af for at planterne kan ånde. MEN hvis du vil passe ekstra godt på planterne, kan du herefter tildække dem med fiberdug. Det skærmer planterne mod blæst og kulde (ned til -0,5 grader) og giver dem en hurtigere vækst.


Forskellige kartoffelsorter

Hvilken sort skal jeg vælge?

Der er stor forskel på de enkelte sorter hvad angår konsistens, smag og form. Hos Korsbakke har vi over 20 sorter - hver med deres fortrin. Har du ikke nogle bestemte favoritsorter, så prøv gerne 2-3 forskellige slags kartofler. Det er en god ide, hvis du vælger nogle sorter, som kan høstes på forskellige tidspunkter. 

Her kan du se nogle af de mange sorter:

Tidlig Læggekartoffel Mikado NYHED I 2021 10 kg
Læggekartofler Mikado er en tlidlig kartoffel med flotte, ensartede og rundovale knolde, der egner sig til traditionel madlavning, samt til ovnpomfritter. Højt udbytte. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Tidlig Læggekartoffel Maya 10 kg
Læggekartofler Maya Rund kartoffelknold med flot, gult skind og gult kød. Maya er en tidlig kartoffel og har en god resistens mod rust.Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Hansa - 1,5 kg
Læggekartofler Hansa er en velkendt kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst og egner sig til lager. Hansa giver gule, fastekogende knolde af god kvalitet. Højt udbytte og god holdbarhed. Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Læggekartoffel - Ballerina - 1,5 kg
Læggekartofler BallerinaVelsmagende, kogefast og gul knold, med flot, skinndende skind.Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Læggekartoffel - Tinca - Øko - 1,5 kg
Læggekartofler Tinca har gul skind- og kødfarve og er kogefast. Tinca kan lagres længe. Tinca kan dyrkes på både lette og tunge jorde. Pose med 1,5 kg.

45,00 kr.
Læggekartoffel - Frig - NYHED - 1,5 kg.
Læggekartofler Frig er en nyhed i 2022. Frig er en rigtig god kogekartoffel med lyst, gult skind og kød. Kartoflen Frig er tidlig høstklar og kan dyrkes på både ler- og sandjorde. Frig er en af de bedste kogekartofler på sandjord. Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Middeltidlig Læggekartoffel Ballerina 10 kg
Læggekartofler BallerinaVelsmagende, kogefast og gul knold, med flot, skinndende skind.Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Udsolgt
Meget Tidlig Læggekartoffel Solist Øko 10 kg
Læggekartofler Solist er den kartoffelsort, der giver de tidligste kartofler. Dette opnås kun, hvis man forspirer i god tid, da den er langsom spirende. Solist laver fine, velformede, rundovale knolde, der er ensartede og lys gulkødet.  Middel udbytte. Solist er brok- og nematoderesistent. Pose med 10 kg.Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

279,00 kr.
Meget Tidlig Læggekartoffel Solist 10 kg
Læggekartofler Solist er den kartoffelsort, der giver de tidligste kartofler. Dette opnås kun, hvis man forspirer i god tid, da den er langsom spirende. Solist laver fine, velformede, rundovale knolde, der er ensartede og lys gulkødet.  Middel udbytte. Solist er brok- og nematoderesistent. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

198,00 kr.
Læggekartoffel - Purple Rain - 1,5 kg
Læggekartofler Purple RainLange, ovale knolde med blå-lilla skind og kød, der er kogefast. Purple Rain er en god kilde til de sundhedsfremmende antioxidanter anthocyanin, der findes i den lilla frugt- og grøntfarve. Pose med 1,5 kg.

79,00 kr.
Læggekartoffel - Celebration - 1,5 kg
Læggekartofler CelebrationFlot kartoffel, med skind der er gul- og rødbroget. Kødet er gult med en fantastisk smag. Meget velegnet til tilberedning i ovnen. Pose med 1,5 kg.

79,00 kr.
Læggekartoffel - Ballerina - Øko - 10 kg.
Læggekartofler Ballerina økologiskVelsmagende, kogefast og gul knold, med flot, skinndende skind.Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

249,00 kr.
Læggekartoffel - Gala - 1,5 kg
Læggekartofler GalaRundovale, gulkødede, mange, men forholdsvis små knolde. Meget anvendt i Tyskland.Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Folva - 1,5 kg
Læggekartofler Folva er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst. Folva giver kogefaste knolde med fin smag og højt udbytte og holdbarhed. Folva er brok- og nematoderesistent. Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Sen Læggekartoffel Sava ØKO 10 kg
Læggekartofler Sava er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst og egner sig til lager. Sava giver ensartede, knolde af særdeles gos spisekvalitet. Højt udbytte og god holdbarhed. Sava er brokresistent. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

249,00 kr.
Middeltidlig Læggekartoffel Tinca ØKO NYHED I 2021 10 kg
Læggekartofler Tinca har gul skind- og kødfarve og er kogefast. Tinca kan lagres længe. Tinca kan dyrkes på både lette og tunge jorde. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

249,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Linzer Delikatesse - 1,5 kg
Læggekartofler Linzer Delikatesse er er tidlig klar til høst. Linzer giver delikate knolde af asparges- og salattypen. Stort udbytte. Gulkødet og kogefast. Linzer er brokresistent. Pose med 1,5 kg.

45,00 kr.
Læggekartoffel - Ballerina - Øko - 1,5 kg
Læggekartofler Ballerina økologiskVelsmagende, kogefast og gul knold, med flot, skinndende skind.Pose med 1,5 kg.

45,00 kr.
Læggekartoffel - Lily Rose - 1,5 kg
Læggekartofler Lilly RoseLily Rose har rødt skind og kød. Knoldene er ovale og kogefaste. God smag og holdbarhed.Pose med 1,5 kg.

79,00 kr.
Middeltidlig Læggekartoffel Santera 10 kg
Læggekartofler SanteraLangoval, velsmagende kartoffel med gult skind og kødfarve. Santera er kogefast og en god, robust sort.Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Asparges - 1,5 kg
Læggekartofler Aspargeskartoffel er en sort, der er middeltidlig/sen klar til høst. Asparges er en luksuskartoffel med langovale, faste knolde med meget fin smag. Asparges er nematoderesistent. Pose med 1,5 kg.

40,00 kr.
Udsolgt
Middeltidlig/Sen Læggekartoffel Asparges 10 kg
Læggekartofler Aspargeskartoffel er en sort, der er middeltidlig/sen klar til høst. Asparges er en luksuskartoffel med langovale, faste knolde med meget fin smag. Asparges er nematoderesistent. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

230,00 kr.
Tidlig Læggekartoffel Hamlet 10 kg
Læggekartofler Hamlet er en kartoffelsort, der er tidligt klar til høst. Hamlet spirer hurtigt. Hamlet giver mange, rundovale knolde med lys gul kødfarve. Hamlet er brok- og nematoderesistent. Hamlet kan gemmes frem til vinter. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Læggekartoffel - Hamlet - 1,5 kg
Læggekartofler Hamlet er en kartoffelsort, der er tidligt klar til høst. Hamlet spirer hurtigt. Hamlet giver mange, rundovale knolde med lys gul kødfarve. Hamlet er brok- og nematoderesistent. Hamlet kan gemmes frem til vinter. Pose med 1,5 kg.

40,00 kr.
Læggekartoffel - Maya - 1,5 kg
Læggekartofler Maya Rund kartoffelknold med flot, gult skind og gult kød. Maya er en tidlig kartoffel og har en god resistens mod rust.Pose med 1,5 kg.

40,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Ditta - 10 kg.
Læggekartofler Ditta er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst. Ditta giver ensartede, langovale, gulkødede knolde med glat skind. Meget velsmagende. Ditta er brok- og nematoderesistent. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Læggekartoffel - Bintje - 1,5 kg
Læggekartofler Bintje er en velkendt og populær kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst og egner sig til lager. Bintje giver ensartede, middelstore, ovale, lys gule knolde med en afdæmpet smag. Bintje koger let ud og er derfor god til mos. Sorten er desværre lidt sygdomsmodtagelig.Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Tidlig Læggekartoffel JustBake NYHED i 2022 10 kg
Læggekartofler JustBake er en helt ny sort i 2022, som er en rigtig fantastisk spisekartoffel. JustBake har et højt tørstofindhold, hvilket gør den fortrinlig som bagekartoffel, kogekartoffel eller pomfrit. Formen på JustBake er rundoval, skind og kød er gul. JustBake er hurtigt spirende og giver dermed høstklare kartofler tidligt. JustBake trives på både sand- og lerjord. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Læggekartoffel - Solist - Øko - 1,5 kg
Læggekartofler Solist er den kartoffelsort, der giver de tidligste kartofler. Dette opnås kun, hvis man forspirer i god tid, da den er langsom spirende. Solist laver fine, velformede, rundovale knolde, der er ensartede og lys gulkødet.  Middel udbytte. Solist er brok- og nematoderesistent. Pose med 1,5 kg.

45,00 kr.
Sen Læggekartoffel Bintje 10 kg
Læggekartofler Bintje er en velkendt og populær kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst og egner sig til lager. Bintje giver ensartede, middelstore, ovale, lys gule knolde med en afdæmpet smag. Bintje koger let ud og er derfor god til mos. Sorten er desværre lidt sygdomsmodtagelig.Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Læggekartoffel - Sava - Øko - 1,5 kg
Læggekartofler Sava er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst og egner sig til lager. Sava giver ensartede, knolde af særdeles gos spisekvalitet. Højt udbytte og god holdbarhed. Sava er brokresistent. Pose med 1,5 kg.

45,00 kr.
Middeltidlig Læggekartoffel Gala 10 kg
Læggekartofler GalaRundovale, gulkødede, mange, men forholdsvis små knolde. Meget anvendt i Tyskland.Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Læggekartoffel - Mikado - 1,5 kg
Læggekartofler Mikado er en tlidlig kartoffel med flotte, ensartede og rundovale knolde, der egner sig til traditionel madlavning, samt til ovnpomfritter. Højt udbytte. Pose med 1,5 kg.

40,00 kr.
Udsolgt
Middeltidlig/Sen Læggekartoffel Folva 10 kg
Læggekartofler Folva er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst. Folva giver kogefaste knolde med fin smag og højt udbytte og holdbarhed. Folva er brok- og nematoderesistent. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Sen Læggekartoffel Sava 10 kg
Læggekartofler Sava er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst og egner sig rigtig godt til lagring. Sava giver ensartede, knolde af særdeles god, fastkogende spisekvalitet. Højt udbytte og god holdbarhed. Sava er brokresistent. Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

175,00 kr.
Middeltidlig Læggekartoffel Darling 10 kg
Læggekartofler DarlingNy dansk spisesort, med rigtig mange gulkødet knolde. Darling er kogefast og egner sig godt som delikatesse- eller salatkartoffel.Pose med 10 kg. Bestillingsvare, leveringstid 1-2 uger. Kun i handel om foråret.

198,00 kr.
Kartoffel Solist
Læggekartofler Solist er den kartoffelsort, der giver de tidligste kartofler. Dette opnås kun, hvis man forspirer i god tid, da den er langsom spirende. Solist laver fine, velformede, rundovale knolde, der er ensartede og lys gulkødet.  Middel udbytte. Solist er brok- og nematoderesistent. Pose med 1,5 kg.

40,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Exquisa - 1,5 kg
Læggekartofler Exquisa er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst. Exquisa giver attraktive, ovale og regelmæssige, kogefaste knolde med meget fin smag, lidt som en asgargeskartoffel.  Højt udbytte og holdbarhed. Exquisa er brok- og nematoderesistent. Pose med 1,5 kg.

45,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Senna - 1,5 kg
Velformede, ovale knolde der er kogefaste. Skindet er dybrød, men kødet er gult. God resistens overfor skurv.Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Udsolgt
Læggekartoffel - Darling - 1,5 kg
Læggekartofler DarlingNy dansk spisesort, med rigtig mange gulkødet knolde. Darling er kogefast og egner sig godt som delikatesse- eller salatkartoffel.Pose med 1,5 kg.

40,00 kr.
Læggekartoffel - Ditta - 1,5 kg
Læggekartofler Ditta er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst. Ditta giver ensartede, langovale, gulkødede knolde med glat skind. Meget velsmagende. Ditta er brok- og nematoderesistent. Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Læggekartoffel - JustBake - NYHED - 1,5 kg.
Læggekartofler JustBake er en helt ny sort i 2022, som er en rigtig fantastisk spisekartoffel. JustBake har et højt tørstofindhold, hvilket gør den fortrinlig som bagekartoffel, kogekartoffel eller pomfrit. Formen på JustBake er rundoval, skind og kød er gul. JustBake er hurtigt spirende og giver dermed høstklare kartofler tidligt. JustBake trives på både sand- og lerjord. Pose med 1,5 kg.

40,00 kr.
Læggekartoffel - Santera - 1,5 kg
Læggekartofler SanteraLangoval, velsmagende kartoffel med gult skind og kødfarve. Santera er kogefast og en god, robust sort.Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Læggekartoffel - Sava - 1,5 kg
Læggekartofler Sava er en kartoffelsort, der er middeltidlig/sen klar til høst og egner sig rigtig godt til lagring. Sava giver ensartede, knolde af særdeles god, fastkogende spisekvalitet. Højt udbytte og god holdbarhed. Sava er brokresistent. Pose med 1,5 kg.

35,00 kr.
Læggekartoffel - King Edward - 1,5 kg
Læggekartofler King EdwardOvale knolde med hvidt kød. Ikke kogefast, men derimod god til mos. Meget populær i Sverige og England.Pose med 1,5 kg.

45,00 kr.

Kom forbi og tjek vores store udvalg

Nogle sorter bliver hurtigt udsolgt, da de kun udbydes i begrænset mængde. 

Snyd ikke dig selv for én af sommerens goder: Lækre, nyopgravede kartofler - MUMS!


LÆS OGSÅ: Sådan dyrker du kartofler (Den grundlæggende guide)