Forskellige tomatsorter

Drivhusets glæder

Man kan hurtigt blive afhængig af nyhøstede lækkerier fra drivhuset hen over sommeren. Hos Korsbakke har vi alt, du skal bruge til at komme i gang - og byens bedste udvalg. 

Der findes et vanvittigt udvalg af tomatsorter. De kan både være gule, sorte eller sågar stribede. De kan være bittesmå som rips eller fylde en stor hånd ud. Der er ufatteligt mange sorter, og det er sjovt at prøve dem af i sit drivhus. Kom ind forbi og se det enorme udvalg. 

Agurkeplanter

Sådan dyrker du tomater, agurker og chili

Er det med drivhus nyt for dig hjælper vi dig gerne i gang. Læs nedenstående artikler - eller spørg én af vores gartnere.

Husk at nattemperaturen i drivhuset skal være min. 10˚C før du kan plante tomater, chili, peber og snackpeber ud. Ved agurker skal nattemperaturen være min. 16˚C.

Her kan du læse, hvordan du dyrker tomater

Her kan du læse, hvordan du dyrker agurker

Her kan du læse, hvordan du dyrker chili

Dyrkning i kapilærkasser / selvvanderkasser

Når man har stillet sin selvvanderkasse op og lagt en ny sæk plantejord ovenpå, skærer man hul i sækken både over og under det sted, hvor man påtænker at plante. Dernæst tager man noget jord fra sækken og fylder kapilærkassens lodrette kanaler op, for at skabe kontakt mellem vandingsvand og planter. Nu er man klar til at plante. Tomater, peber og chili plantes i sammen dybde, som de står i deres potter, hvorimod agurker plantes 3-5 cm højere oppe, så deres rodhals kan holdes tør. Man får det bedste resultat, hvis man ikke planter 3 store planter (som ellers er vist på tegningen), men nøjes med at plante store planter yderst. I midten kan du så plante en lidt mindre plante - f.eks. en krydderurt eller en lille chili. 

Vanding

Start med at fylde 5 liter i vandingskassen. De næste 2-3 uger vandes kun oppefra. Herefter kan man igen fylde vand i kassen, men fyld ikke mere i end hvad planterne ca. kan bruge på en uge. Det er vigtigt, at man lader kassen blive næsten tør, før man hælder vand i igen. Husk at tilsætte gødning til vandet.Alliér dig med denne bladbeskyttelse

- og få din grøntsager til at shine

GroGreen Feed & Shine til grøntsager er en specialudviklet bladgødning til alle typer spiselige afgrøder - og den er godkendt til økologisk dyrkning! Det er en organisk bladgødning med mikronæring, tangekstrakt, kulhydrater, aminosyrer og plantestyrkende mikroorganismer, som sprøjtes direkte på bladene én gang om ugen. Med GroGreen Feed & Shine til grøntsager er det meget nemmere at holde grøntsagerne sunde, sikre god vækst og gøre grøntsagerne modstandsdygtige overfor
  • meldug
  • gråskimmel
  • agurkeskimmel
Produktet kan også være med til at modvirke snegleskader på dine grøntsager på grund af et naturligt indhold af bitterstoffer, som snegle ikke kan lide. Produktet er miljøvenligt og kan bruges i drivhuset, i køkkenhaven, kapilærkasser og til krukker til alle typer af spiselige afgrøder. 
Prøv det - du vil ikke fortryde det!Drivhus

Forårsrengøring i drivhuset

Før du sætter nye planter ind i drivhuset, er det vigtigt, at det er gjort grundigt rent. Det er nemlig forudsætningen for, at de nyindkøbte planter får en god start på livet i drivhuset og dermed yder alt det, de kan, så du kan høste blandt andet tomater hele sommeren. Når rengøringen er så vigtig, skyldes det, at plantesygdomme og skadedyr kan overvintre i gamle planterester og i revner og sprækker i drivhuskonstruktionen. De ligger med andre ord på lur for at angribe dine nye planter. Så hvis du ikke allerede har fjernet planterester fra sidste år, gælder det om, at få dem ud nu, før de friske planter flytter ind. Når alt er ude af drivhuset, er det nemt at komme til at give det en grundig rengøring med vand og rengøringsmiddel. En gammel opvaskebørste er et godt redskab til at komme helt ind i hjørnerne med. Endnu en god grund til at vaske drivhusglasset både inde og ude er, at det øger solindstrålingen under glastaget mærkbart, når glasset er rent og det er jo netop solens stråler, der sætter gang i plantevæksten.


Tomatdyrkning på terrasse

Jamen jeg har ikke et drivhus..!

Fortvivl ikke. Der er flere muligheder, selvom du ikke har et drivhus, men det kræver 3 ting: Læ, sol og de rigtige sorter. En sydvendt terrasse eller altan, hvor der er læ, giver fine forhold. Du kan også prøve at etablere en læskærm af f.eks. klar plastik. 

Tomater
Tomater kommer ovenikøbet til at smage endnu bedre, når de dyrkes under åben himmel. Du kan forsøge dig med følgende sorter: ‘Gemini’, ‘Favorita’, ’Sungold’. Sorten ‘Romello’ kan desuden dyrkes i ampler. 

Chili
Chili fylder ikke så meget hvis du vælger de lave sorter. De kan derfor dyrkes i vindueskarmen.