Bi i insekthotel

Sådan hjælper du bierne


Biodiversiteten er udfordret


I vores moderne samfund bliver der færre og færre insekter. Det skyldes, at deres fødegrundlag og levesteder svinder ind i takt med, at byerne vokser. Vi skal passe på bierne og andre bestøvende insekter, for uden dem kommer der ingen frø og frugter - og i så fald har vi pludselig et stort problem!

Insekter på blomst

Som haveejer kan du gøre en forskel

Når du planter og sår masser af blomstrende planter, sørger du for nektar, som er livsvigtig føde for insekterne. De mange forskellige insekter har vidt forskellige præferencer, så derfor er stor variation noget af det bedste, du kan tilbyde insektlivet. Det gør haven til et dejligt sted at være - ikke bare for insekterne, men også for dig selv.


Insekthotel med insekter

Gode levesteder til insekterne

Vores vigtige bestøvere har brug for steder, hvor de kan overvintre til næste forår. En brændestabel, et stendige eller blot en bunke sten eller kvas er et glimrende ly for insekter. Du kan også give dyrene og naturen en ekstra hånd med færdiglavede bosteder, der samtidig pynter og hygger i haven. Kom forbi og se vores store udvalg af huse til humlebier, insekter, sommerfugle, mariehøns og fugle.Nektarblandinger sommerblomster

Så dine egne sommerblomster

Når du selv sår dine sommerblomster, snupper du en nem og billig genvej til en smuk og overdådigt blomstrende have. Du glæder ikke kun dig selv men også et mylder af insekter pga. blomsternes indhold af nektar. Udvalget af blomsterfrø er enormt.
Vi har bl.a. specielle nektarblandinger. Se hele vores udvalg af bivenlige blomsterfrø.

 
Ægte blåkant - Nepeta Walkers low

Ægte blåkant

-En af insekternes livretter

Nepeta ‘Walkers Low’ er en både rigt- og længeblomstrende staude med sølvgråt løv og lyslilla blomster i lange aks. Både blomster og blade dufter dejligt krydret. 


Køb et bistade

Få et bistade der kan sikre en god frugthøst

Der er mangel på bier i Danmark, og rigtig mange har oplevet at deres æbletræer giver »deforme« æbler – eller slet ingen. Det skyldes, at der ikke har været bier til at udføre bestøvningen, eller at bestøvningen har været mangelfuld. Du har nu mulighed for at opnå god bestøvning og sikre en god frugthøst ved at købe et humlebistade.
Humlebistadiet er et engangsstade. Det indeholder én dronning og mange arbejdere. Dronningen lægger hele tiden æg og derfor stiger antallet af arbejdere i stadet. Et humlebistade kan bestøve frugttræer og buske i haver op til 2.000-3.000 m2.
Sommerfugl i blomst

Andre havetips der styrker biodiversiteten

  • Lad de visne blade få lov at ligge
  • Lad stauderne få lov at blive stående vinteren over
  • Klip først hækken når blomstringen er ovre
  • Lad lidt af nedfaldsæblerne ligge
  • Hav en naturlig græsplænen med lidt ukrudt i
  • Sørg for vand i haven - f.eks. et vandbad