Sådan dyrker du peber og chili

Er du til stærk chili eller mild peber? 

 Chili og peberfrugter er i samme familie og dyrkes derfor på samme måde.  Tjek vores peber- og chiliplanter.Chili og peber elsker varme

De vokser optimalt ved temperaturer mellem 20-25°C men tåler ned til ca. 10°C.

Udplantning 

Du kan starte indenfor og plante dem ud i drivhuset når nattemperaturen i drivhuset er over 10°C. Dyrker du direkte i drivhusets jord, anbefaler vi, at du udskifter det øverste lag jord (ca. 10 cm) med ny frisk kvalitetsjord Dyrker du i plantesække, anbefaler vi Home & Garden Plantesæk, som er en god kvalitetssphagnum. Nogle sorter kan også vokse på en lun terrasse eller i en vindueskarm.  

Fjern de første blomster 

På et tidspunkt dukker der blomster op på planten. De første 7-10 blomster skal fjernes. Dette giver en kraftigere plante med større høst. Først når planten har nået en vis størrelse, skal du lade blomsterne sidde. Du behøver derfor ikke at beskære den. 

Vand og gødning 

Chili og peber hader for meget vand. Sørg for at plante i jord med godt dræn i bunden. Vand med flydende drivhusgødning hver gang. 

Høst 

Frugterne er modne og klar til høst, når de har fået deres endelige farve.


Tørring af chili

Har du overskud af chilifrugter kan du tørre dem. Flæk chilierne på langs og bag dem i ovnen ved ca. 50°C. De kan herefter gemmes i lufttætte glas. Det er også muligt at lave chilisalt samt at nedfryse dem til senere brug.  
Mange forskellige slags chili

Der findes et utal af forskellige chilisorter med stor variation i smag og styrke. 

Chili Carolina Reaper i 11 cm potte
Chili Carolina Reaper går for at være verdens stærkeste chili med et gennemsnit på 1,6 millioner på scovilleskalaen, men den når af og til helt op over 2,2 millioner!!!Chili Carolina Reaper er en lille rynket, rød sag, der snart kan få sveden frem på selv den mest tapre. Velbekomme.

35,00 kr.
Chili Chocolate Scotch Bonnet i 11 cm potte
Chili Chocolate Scotch Bonnet er en rynket, sort-brun chili på 3-5 cm. Styrken på Chocolate Scotch Bonnet er stærk, på scovilleskalaen er den målt til 200.000-350.000.Chili dyrkes i drivhus eller en varm plads udendørs.

35,00 kr.
Chili De Cayenne i 11 cm potte
Chili 'De Cayenne' Rød chili der bliver ca. 10-12 cm lang. Chili de cayenne er en ældre sort, der har været kendt siden 1400-tallet. Den er tynd i skallen, så den er oplagt til at tørre og evt knuse. Chilien er stærk.

35,00 kr.
Udsolgt
Chili Gorria, snackchili i 11 cm potte
Snackchili 'Gorria' er en lækker, ikke for stærk chili til salater o.l.Den er først grøn og bliver derefter rød og ca. 14 cm lang.

35,00 kr.
Udsolgt
Chili Cayenetta, snackchili øko i 11 cm potte
Snackchili 'Cayenetta' er en rød chili med en aflang form. Mild i styrken. God til mad og evt. salat. Kan dyrkes i drivhus og på friland.

35,00 kr.
Chili Trinidad Scorpion i 11 cm potte
Chili Trinidad Scorpion er en af verdens stærkeste chili med helt op til 1,5 millioner på scovilleskalaen, så her er tale om en lille, rød rynket med styrke.

35,00 kr.
Chili Penis i 11 cm potte
Chili 'Penis Chili' er en rød chili, der bliver ca. 10-12 cm lang med en penislignende, rynkende facon.Penischili har en styrke på 4 og egner sig godt til wokmad, tørring, syltning og frysning.

35,00 kr.
Chili Jamaican Bell i 11 cm potte
Chili 'Jamaican Bell'  er en smuk, rød, klokkeformet chili på 4-5 cm. Jamaican Bell er mild og god i smagen.Kan dyrkes i drivhus og et varmt sted på friland.

35,00 kr.
Chili Apache i 11 cm potte
Chili 'Apache', Chilien er rød og har en aflang-slank vækst. Den er medium-stærk, god chili til madlavning, tidligt udbytte. Dyrkes i drivhus eller i vindueskarm.

35,00 kr.
Chili Habanero Limon i 11 cm potte
Chili 'Limon' Grøn chili, der bliver gul når den er moden. Slank chili der bliver 5-7 cm lang. Meget stærk chili med citrus aroma. Kan dyrkes i drivhus og på friland.

35,00 kr.
Chili Tapas i 11 cm potte
Chili 'Tapas' Rød chili der kan have grønne nuancer. Den er 10-15 cm lang og har et buttet udseende. Den er middel-stærk i smagen. God chili med et hurtigt høstudbytte. Kan dyrkes i drivhus og på friland.

35,00 kr.
Chili Biquinho i 11 cm potte
Chili Biquinho er en dråbeformet, 1-3 cm stor chili. Ved modenhed er Biquinho rød og ikke særlig stærk, men smagfuld.Chili Biquinho dyrkes bedst i drivhus, alternativt på en varm plads udendørs.

35,00 kr.
Chili Numex Suave Orange i 11 cm potte
Chili Numex Suave er en Habanerotype, med den fantastiske smag herfra, men uden den meget store styrke. Numex Suave Orange får mange gul-orange chili på 3-4 cm.Dyrkes i drivhus eller på en varm placering udenfor.

35,00 kr.
Udsolgt
Peberfrugt/Paprika Palermo i 11 cm potte
Peberfrugt 'Palermo' Grøn peberfrugt, der senere bliver rød. Stor og slank, med en ekstra sød og delikat smag. Bedst i drivhus.

35,00 kr.
Peberfrugt/Paprika, snackpeber Baby red øko i 11 cm potte
Snackpeber Baby red er en 3-5 cm lang snackpeber, der først er grøn og derefter bliver rød. Baby red er rigtig lækker og mild.Snackpeber Baby red dyrkes bedst i drivhus, alternativt på en varm plads udendørs.

35,00 kr.
Peberfrugt Lamuyo i 11 cm potte
Paprika eller peberfrugt 'Lamuyo' er en traditionel, lækker peberfrugt, der først er grøn og derefter bliver rød. Lamoyo er meget smagfuld og bliver 9-12 cm stor.Peberfrugt Lamuyo dyrkes i drivhus eller på en varm plads udendørs.

35,00 kr.
Udsolgt
Peberfrugt/Paprika, snackpeber Lipari i 11 cm potte
Snackpeber Lipari er en 15-24 cm lang snackpeber, der først er grøn og derefter bliver rød. Lipari er rigtig lækker og smagfuld, uden at være stærk.Snackpeber Lipari dyrkes bedst i drivhus, alternativt på en varm plads udendørs.

35,00 kr.