Kvinde dufter til magnoliatræ

Magiske magnolia

Det er lige fantastisk hvert år, når de nøgne grene pludselig forvandles til et sandt blomsterhav. Vil du være med på den første bølge af forårsglæde?


Magnoliatræ springer ud

Vælg den rigtige slags magnolia

Magnolier fås både som træer og buske. De mindste bliver ca. 1½-2 m høje, mens de højeste kan blive op til 10 m. Nogle vokser opret, mens andre bliver lige så brede som høje. Magnolie er generelt nem at dyrke. Den holder af en porøs jord, der hurtigt bliver lun og ikke er for våd. Du får mest glæde af blomstringen, hvis du planter magnolier i læ. Kom forbi planteskolen og lad os fortælle om de mange, skønne magnoliatræer og hjælpe dig med at få valgt én, der passer i din have.


Se et udpluk af vores udvalg:

Magnolia / Tulipantræ - Magnolia soulangiana
Magnolia soulangiana bliver også nogle gange kaldt tulipantræ, da de store oprette hvide blomster med rosa-rødlig yderside/bund godt kan minde lidt om en tulipan, men et "ægte" tulipantræ er noget helt andet.Magnolia soulangiana er absolut en af de mest brugte magnolier i Danmark, hvilket ikke er uden grund. Det er virkelig en smuk og blomsterrig plante, der kan være helt fyldt med store blomster i april-maj.Magnolia soulangiana kan også bruges mange steder, da den kan have mange forskellige former og størrelser igennem dens levetid. Til at starte med vil den ofte være forholdsvis tæt og buskformet, men med årene ser man dem bliver med træagtig ofte, som flerstammede mindre træer.Blomsterne har meget let duft og grenene er gode til drivning i vaser.

Varianter fra 1.398,00 kr.
198,00 kr.
Stjernemagnolia - Magnolia loe. 'Leonard Messel'' i 6 l potte 50-60 cm
Magnolia loe. 'Leonard Messel' blomstrer i det tidlige forår med store, elegante, let stjerneformede, hvide blomster med rosa yderside.Magnolia 'Leonard Messel' kan bliver en stor busk eller mindre træ ofte 2-4 m. Den har det bedst, hvis den står i en god spagnummuldet jord, gerne surbundsjord, i sol til halvskygge.

339,00 kr.
Stjernemagnolia - Magnolia loe. 'Merrill'' i 6 l potte 60-80 cm
Magnolia - Magnolia loe. 'Merrill' blomstrer i det tidlige forår, april-maj med store hvide, oprette let klokkeformede blomster.Magnolia 'Merill' bliver en stor busk eller lille træ på 3-5 m. Den trives som andre magnolier bedst i en god dybmuldet ikke for tør jord, kan godt lide en god omgang rhododendronspagnum.

359,00 kr.
Magnolia / Tulipantræ - Magnolia lil. 'Susan'' i 5 l potte
Magnolia 'Susan' bliver også nogen gange lidt fejlagtig kaldt tulipantræ, sikker pga. de tulipanlignende blomster.Blomstringen på Magnolia 'Susan' begynder før løvspring i maj. Til at starte med er blomsterne meget mørke, purpurrøde og efterhånden bliver de mere lyse henover blomstringen. Blomsterne er store og oprette, 10-15 cm. Den kan nogle gange lave en mindre genblomstring i sensommeren.Magnolia 'Susan' kan blive en stor busk / lille træ på typisk 2-3 m. Flot, slank opret vækst.Den trives bedst på en lun solrig vokseplads i en god, ikke for tør eller kalkholdig jord. Det kan f.eks. være en god idé at blande jorden op med noget rhododendronjord. God som solitær plante, i grupper eller i surbundsbedet.

198,00 kr.
Stjernemagnolia - Magnolia stellata' i 5 l potte
Magnolia stellata er den "rigtige" stjernemagnolia med store hvide, elegante, i iøjnefaldende, stjerneformede blomster i det tidlige forår (marts-april). Den er utrolig rigtblomstrede og der kommer også blomster på ret unge planter.Stjernemagnolien bliver en finforgrenet busk på 1,5-2 m med alderen kan den godt blive større, stjernemagnolie har ret langsom vækst.Trives bedst på et lidt lunt voksested i sol til let skygge i en god spagnummuldet jord.

198,00 kr.
Magnoliagrene i vase

Magnolia-grene i vaser

Du kan nyde dine magnolier 1-2 måneder før de springer ud i haven. Fra marts-april kan du nemlig drive dem frem indenfor. Vælg grene med tydelige blosterknopper. Knæk ikke grenene af træet, men lav derimod et skråt, pænt snit med en skarp beskærersaks. Så har de bedst mulighed for at suge vand. Sæt grenene i en vase med lunkent vand og skift vandet ofte. Stil vasen et lyst sted og gerne køligt om natten. Snart vil de spæde knopper forvandle sig til et smukt blomsterflor.


God fornøjelse!