Julens blomster

Når hjemmet pyntes til jul er juleblomsterne en vigtig del af pynten. De blomstrende stueplanter lyser op blandt alle de kunstige elementer og giver en dejlig atmosfære.
 

 

Julestjerner i vindueskarm

Julestjernen - juleblomsten over dem alle

Julestjernen er ikke til at komme udenom. “Blomsterne” er faktisk slet ikke blomster, men højblade der sidder i stjerneformede toppe. De “rigtige” blomster er de små, gulgrønne knopper, der sidder i midten.

 

Meget kuldefølsomme 
Julestjerner er meget sarte over for kulde, så hvis de har stået i træk i en butik, holder de ikke længe. Vores julestjerner er produ­ceret lokalt og strutter af sundhed. Vi sørger for at pakke dem ind for dig, så de klarer hjemturen uden træk. Når julestjerner har fået den rette behandling, er holdbarheden meget lang. 

Se vores udvalg af julestjerner

 

 

Hyacinter til jul

Hyacinter - duften af jul

Hyacinter er en skøn juleblomst med en fantastisk duft. De bruges i dekorationer til jul, på kirkegården og i hyacintglas, hvor de hvide rødder bliver en del af dekorationen. Når det bliver forår, kan man plante det afblomstrede løg ud i haven, hvor det derefter vil blomstre næste forår.

 

 

Forskellige juleblomster

Skru op for julestemningen

 • A: Amaryllis  / “De 4 verdenshjørner” 
  Blomsten udvikler sig fra det store løg til en flot og fascinerende plante med overdådig blomsterpragt.
 • B. Novemberkaktus 
  Denne kaktus er også en af julens blomster, som med sine mange blomster vil sætte farve på erhvert hjem. Stil den lyst og lad den udtørre mellem hver vanding.
 • C: Alpevioler 
  Alpevioler er en af årstidens smukkeste stueplanter. Stil den lyst og køligt og vand sparsomt, så blomstrer den bedst.
 • D: Mistelten 
  En afskåret mistelten er en af julens traditioner. Hæng den op i døren eller et andet sted, hvor man kan komme til at stå og vente på et kys. 

 

 

Juleroser

Julerosen - blomstrer om vinteren

Næsten intet blomstrer her om vinteren, men julerosen er en undtagelse. De smukke, snehvide blomster springer ud midt i vintermørket og trodser både sne og kuldegrader. En fin plante til vinterkrukkerne og siden hen en dejlig staude i haven. Julerosen er en utrolig stærk og robust staude, som også er god på kirkegården.

 

 

 

LÆS OGSÅ:

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld