Tag på efterårsferie i haven


Efterårsferien er lige om hjørnet med masser af tid til familiehygge og sjove projekter i haven, der nemt kan konkurrere med dyre entrébilletter og lange køer.Tag på efterårsferie i haven

Skru ned for tempoet og op for nærværet

Drømmer du også om at gå off-line fra en travl hverdag? Så er efterårsferien den perfekte mulighed for at få lidt frisk luft og hygge sig i haven med spændende projekter for store og små. Husk også at det er den allerbedste årstid til at plante træer og buske. 


Kunst med vintergækker

Kunst med vintergækker

Det er sæson for at lægge blomsterløg. Et projekt, der også har en god tiltrækningskraft på små havemennesker. Især hvis de får lov til at skrive deres eget navn eller initialer med vintergækker. Skriv navnet eller lav en tegning med en pind i jorden og læg løg af vintergæk, skilla eller krokus tæt i rillen. Du kan også lave et hjerte eller et flot mønster. Det bliver så fint til foråret. Pres blomster

Pres blomster til fine gaver

Hvis der er noget, de fleste børn er vilde med, så er det at give hyggelige gaver, de selv har lavet. Lad dem presse blomster og blade fra haven. De bedste er dem, der har tynde stængler og blade og ikke alt for svulmende blomster. Når blomsterne er tørre, kan de bruges til billeder, kort og meget mere i eget design.


Insekthotel

Byg et insekthotel

Haven er en alletiders skole, hvor børene lærer, hvordan naturen fungerer og oplever samspillet mellem planter og dyr. Det er vigtigt at passe på insekterne, der bestøver æbletræet, så det giver masser af frugt. Byg et insekthotel i en lille kasse, der fyldes med masser af hule stængler fra havens planter og hæng det op et lunt og beskyttet sted. Der har insekterne et godt sted at overvintre, så de er klar til næste forår. 


LÆS OGSÅ: Insekter er havens bedste venner


Byg en løglasagne

Lav en løglasagne

- lav en krukker med blomster, som vil vare helt til maj

Det eneste som du skal bruge er en stor krukke, Home & Garden sommerblomstjord, forskellige løg og et par hornvioler og en rigtig hyggelig eftermiddag. Så garanterer vi, det bliver en krukke fuld af overraskelser. 


Sådan gør du:

  • Find en god stor rummelig krukke
  • Fyld Home & Garden sommerblomstjord i bunden og imellem løgene som vist ovenfor.
  • Sæt først et lag narcisser/påskeliljer, som vil blomstre i maj
  • Sæt dernæst et lag tulipaner, som blomstrer i april-maj
  • Sæt dernæst et lag hyacinter, som blomstrer i april
  • Plant hornvioler i toppen af krukken, som vil blomstre så snart temperaturen er over frysepunktet
Lav en efterårsdekoration

Lav en efterårsdekoration af årstidens materialer

Udhul minigræskar og fyld dem ud med oasis. Pynt med hvad du kan finde i haven eller skoven af blomster, smukke frøstande, kastanjer osv. Kun fantasien sætter grænser. Du kan også købe lidt friske blomster og supplere med. Far og søn planter et træ

Plant et frugttræ

Alle børn elsker frugt i haven, og det er sjovt at være med til at plante et nyt træ og sidenhen se, hvordan det vokser og bærer frugt. Der skal graves et stort hul, fyldes jord på, og der skal vandes mens man sludrer løs om de oplevelser, der følger med, når en regnorm eller en særlig flot bille blander sig i projektet.
Hygge og frisk luft

Kun fantasien sætter grænser for hyggelige haveprojekter: