Blandet staudebed

Stauder - langtidsholdbare planter

Stauder er herlige, langtidsholdbare haveplanter, der putter sig under jorden om vinteren og starter på en frisk hvert forår. Den særlige overlevelsesteknik betyder, at stauder er nemme og pålidelige at dyrke i haven, fordi de simpelthen er tilpasset de vækstbetingelser, vi har i Danmark. Når et staudebed først er etableret, er der meget lidt arbejde ved det. Stauderne skal blot klippes ned en gang om året - og ellers passer bedet sig selv. Kantbed med stauder

Et herligt puslespil

At planlægge og plante et staudebed er et herligt puslespil med brikker, der kan lægges på uendeligt mange måder. Der findes i hundredevis af stauder med blomster i alle regnbuens farver og vækstformer fra lave bunddækkende til høje spir.
For nogle haveejere kan det med at få lavet et staudebed virke lidt uoverskueligt, men som med alt andet gælder det, at jo mere man prøver sig frem, jo større erfaring får man – og jo dygtigere bliver man!
Du er selvfølgelig altid velkommen til at rådføre dig med vores gartnere. Vi hjælper gerne. 


Stort staudebed med stauder i forskellige højder

Sådan komponerer du

Som tommelfingerregel skal man plante de højeste planter bagerst og de laveste forrest, så kan man bedst se det hele. Du kan dog også forsøge dig med at plante i grupper, på rad og række, i kurvede forløb osv. 


Have med smukt staudebed

Blomstring hele året

Der er stauder, der har sæson i alle haveårets forskellige faser, og der er også nogle, der blomstrer næsten hele sommeren. Det betyder, at du ved at vælge mange forskellige stauder, kan få en have, der altid har blomster at byde på. 


Storkenæb Rozanne

Århundredets bedste plante

Storkenæb ‘Rozanne’ blev kåret som århundredets bedste plante ved Chelsea Flower Show i 2013. Og det er ikke uden grund. Det er en utrolig nem og blomsterrig staude, der blomstrer i månedsvis.