Magnolie er et mirakel


Magnolietræet er en meget gammel plante, som har vokset på jorden i millioner af år.  Alle de andre træer står uden blade, solens første stråler titter frem, vi er lige begyndt at bevæge os væk fra vinteren, og her er der et mirakel. Hvide eller lyserøde, store blomster blandt den "grå dysterhed". 


Et magnolietræ blomstrer

Magnolie kaldes også, fejlagtigt, for tulipantræ. Dette navn tilhører dog et helt andet træ, så her siger vi blot magnolie. Et magnolietræ er meget flot. Du har muligheden for at have dette unikke træ i din have, og vi vil med glæde fortælle dig, hvordan du passer godt på det.


Pasning af magnolia 

Magnolietræer trives i sol og bør have luft omkring sig, så  træet får jævnt med lys, til gavn for blomstringen. Jorden til magnolie skal indeholde godt med humus, altså organisk materiale i form af spagnum eller omsatte planterester. Jordens PH-værdi bør ligge på 5-6, altså lidt lavere end en almindelig havejord og dette opnås lettest ved, at tilføre jorden ugødet spagnum.

Om foråret og igen først på sommeren, tilfører man surbundsgødning, som giver planten noget, at leve af og samtidig er med til, at holde jordens PH-værdi nede. Magnolia skal have jævnt med vand, så den ikke tørrer ud. Skal du foretage en større beskæring af magnolie, gøres dette bedst lige efter blomstringen, eller ved reducering af de nye skud, først på sommeren. 


Magnolia træ beskæring


Beskæring af magnolie bør ikke foretages i sensommeren, da det vil begrænse næste års blomstringsmængde. Beskæring skal foregå i tidligt om foråret er det muligt at tage grene af magnolie ind til blomstring.

En magnoliegren med knopper og blomster i en vase, er utrolig smuk.

Det er muligt at dyrke magnolia busken i krukke de første par år.

Vores butik præsenterer et bredt udvalg af magnoliatræer, og du kan oprette din egen samling af forskellige magnolier, der vil variere i farve og blomsterform.

Find magnolie sammen med andre surbundsplanter