Erantis i sne

Vil du være vidne til et mirakel?


De brune løg ser ikke ud af meget, når de skal plantes, men når de først får lov til at udvikle sig og komme i blomst, er det dog som at være vidne til et mirakel. Løgplanterne lyser op på det tidspunkt af året, hvor vi hungrer allermest efter forår. Mange haveejere ønsker på det tidspunkt, at de havde lagt nogle flere løg. Det er dog her i efteråret, at “miraklerne” skal puttes i jorden.Sådan planter du løg 

Blomsterløg kan lægges næsten hvor som helst, der er plads. De skal lægges i en dybde, der svarer til cirka tre gange løgets højde, med mindre andet står på posen. Da nedvisning fremmer chancen for, at de kommer igen, er det særlig oplagt at placere løg i dit staudebed - hvis du har ét. Så kan planten visne ned efter blomstring i skjul af de fremspirende stauder.

Plant løg i krukker 

Du kan også lægge løg i krukker, men husk at krukken skal være frostsikker - samt at der skal være hul i bunden, så vandet kan komme væk. Placér gerne krukken i halvskygge. 

Lav en løglasagne - plant i flere lag

Du kan få en længere blomstring hvis du lægger flere slags løg. Læg f.eks. tulipanløg nederst og krokusløg øverst. Er du i tvivl om hvilke løg, du kan plante sammen, så spørg en af vores gartnere. Vi hjælper altid gerne! Vi har også forskellige løgblandinger, der passer til en løglaslagne. Samling af danske løgplanter

Vinterdepression go home

Her er et lille udpluk at de farvestrålende herligheder, der vil gøre dine dage lidt lysere til foråret. På vores løgposer skilter vi altid med løgets omkreds. Det er nemlig sådan, at blomstens størrelse og plantens robusthed hænger direkte sammen med løgets størrelse. Meget store løg = meget store blomster. 


A) Sommerhvidblomme
En graciøs plante med 40-50 cm høje stængler, der bærer de fineste, blondekantede, nikkende blomsterklokker. 


B) Russisk skilla
En bare 10-15 cm høj løgplante med de fineste, nikkende blomsterklokker i en klar, blå farve. God til at formere sig selv i haven.


C) Narcisser
Påskeliljer, pinseliljer og en masse andre skønne narcisser. Frit valg.


D) Tulipaner
Hvem elsker ikke tulipaner? De er både smukke i haven og fantastiske til buketter. Der findes mange varianter og mange spændende mix-blandinger af forskellige løg, der passer godt sammen. 


E) Erantis
Den ultimative forårsbebuder.


F) Hyacinter
Disse skønne blomster findes i et væld af farver - og så har de en fantastisk duft. Mange varianter.


Kom forbi planteskolen og se de mange forskellige muligheder. Allium løgplante

Gigantisk og elegant

Allium er en løgplante, man virkelig lægger mærke til. De store, lilla blomsterbolde sidder på toppen af de 150 cm. høje, stive stængler. Du har måske lagt mærke til dem, når du kører rundt i Silkeborg i forsommeren? De står nemlig i mange af Silkeborgs rundkørsler.