Forskellige sensommerplanter

Lad krukkesæsonen vare ved med sensommerblomster

Mens havefolket i løbet af sommeren selv har fået ladet batterierne op, har sommerens krukkeplanter brugt deres sidste kræfter. Der er nu ingen grund til at sende krukkerne på vinterferie af den grund. Et farverigt udvalg af sensommerblomster står i kø for at afløse.


Sensommerblomster i krukker

Nyd krukkerne til langt hen på vinteren

Sensommerblomsterne matcher til årstiden. De har mættede farver, flotte former og spændende bladstrukturer. Og så trives de med sensommerens lunefulde vejr, de lavere temperaturer og den øgede luftfugtighed. De ser godt ud langt ud på efteråret, og mange tager gerne de første vinteruger med. Først når frosten bliver for skrap, må de fleste give op. Andre sensommerblomster er stedsegrønne og tager ikke skade af frosten, men pynter vinteren igennem.

Man kan kombinere sensommerplanterne til flotte helheder i store krukker eller give hver slags sin krukke og dernæst sammensætte krukkerne, så de giver den helt rigtige virkning.Alunrod - forskellige slags

Alunrod - smukke, store blade i mange varianter

Alunrod er en af sensommerens allerbedste krukkeplanter. Ja, faktisk kan du have glæde af alunrod hele året rundt. For selv om alunrod er en staude, er den vintergrøn, og dermed guld værd som krukkeplante både sommer og vinter. Alunrod blomstrer med graciøse, oprette blomster i forårs- og sommermånederne, men det er næsten altid for bladenes skyld, den bliver plantet. De er nemlig et helt kapitel for sig selv, for der er et væld af sorter at vælge imellem med blade i alle mulige farver.
Stenurt sedum

Stenurt - sukkulentagtig planter, der (næsten) kan leve på en sten

Denne vinterhårdføre staude er perfekt både i bede og i sensommerens krukker. Stenurtens pudeformede, tætte vækster med sukkulentagtige eller granlignende skud er utrolig smukke, og du kan lave et rigtig flot krukkemix med de forskellige, skønne varianter. Stenurt kan (næsten) leve på en sten og tåler en del udtørring.
Sølvtråd vindheks

Sølvtråd - planten som også kan bruges til juledekoration

Sølvtråd kaldes også for vindheks. Det er en sjov og dekorativ plante med kugleformet vækst og sølvfarvede zik-zak formede skud. Den holder hele vinteren, og når frosten lægger sig på de grå tråde, kommer "vindheksen" til at ligne flotte iskrystaller. God til efterårs- og juledekorationer Vindhekse kan forvandles til en flot udedekoration ved at pynte med efterårets nøgne grene eller med gæslinger fra piletræet. Når det bliver jul kan du pynte med nisser, julemus, kogler, æbler eller kugler. Grenene kan også bruges i dine juledekorationer, og sætter du en lyskæde omkring planten og stiller den ved hoveddøren, byder vindheksen velkommen med lys og stemning.Trifolium Hvidkløver

Hvidkløver - langtidsholdbare planter med et smukt farvespil

De smukke hvidkløver kan klare milde vintre og dermed oplagte til sensommerens krukker. De kan plantes nu og bringe glæde året rundt. Bladenes flotte farvespil er utrolig dekorative og bringer lidt vildskab til krukkerne. Hvidkløver findes i 3 flotte varianter. 
Efterårslyng hedelyng

Lyng lyser op - og har en lang blomstringsperiode

Efterårslyng sætter kulør på sensommer og efterår med smukke, langtidsholdbare blomster. En klassisk hedelyng med den særlige egenskab, at blomsterne ikke åbner sig helt. Det giver den ekstra lange blomstringsperiode. Yderst velegnet i sensommernes krukker og på kirkegården. Se hele udvalget af lyng. Gode valg til sensommerkrukker

... og der er mange andre planter til efterårskrukkerne

F.eks:

  • A) Husløg
  • B) Lampepudsegræs (Måske du har set dem i kummerne ved havnen i Silkeborg)
  • C) Pyntekål
  • D) Strandasters
  • E) Lav crassula


... og det var ikke en udtømmende liste, så kig gerne forbi og se de mange muligheder.