Prydgræs i haven

Prydgræsser er blevet meget populære

Vi planter græsser i haven, som aldrig før, og det er heller ikke så sært. Deres flotte vækstformer og naturlige lethed skaber en afslappet stemning i dine bede og krukker.


Terrasse med græsser

Alverdens skønne græsser

Prydgræs er et dejligt element i havens indretning. På terrassen er det meget brugt at fylde græsser i krukker, men du kan også placere græsser i haven - i bede, blandt stauder eller buske. De høje græsser kan skærme lidt af og give en fornemmelse af frodighed og natur. Lyden fra græsstråene er som fin musik, der flytter fokus fra andre, støjende lyde.

 

Robuste planter, der er flotte året rundt

Prydgræsser er generelt nemme og taknemmelige planter at have med at gøre. De klippes ned i foråret, når de første nye skud viser sig mellem de visne. Mange prydgræsser er desuden flotte om vinteren. På dage med rimfrost eller lidt sne er de tørre strå et betagende syn. Forskellige græssorter

Mange varianter

Der findes rigtig mange varianter, og det vil altid være muligt at finde én, der passer til din have. Bare spørg vores gartnere til råds! Her har vi fremhævet 6 varianter, men du kan se hele vores udvalg af græsser her.


A: Dværgelefantgræs (Miscanthus ’Kleine Silberspinne’) danner en kompakt godt 1 meter høj tue af smalle grønne blade og blomstrer det meste af sommeren med fine aks.

B: Finstrået elefantgræs (Miscanthus sinensis ’Gracillimus’) er et flot prydgræs, der danner en cirka 150 cm høj, tæt tue af smalle, let overhængende blade. Blomstrer sjældent, men får fl otte høstfarver og giver haven karakter, når den står som vinterstander med varme farver.

C: Kinesisk sølvgræs (Miscansus sinensis ’Red Cloud’) er en smuk og kompakt prydgræs med en tue på cirka 1 meters højde. Elegante, rødlilla, silkebløde aks i sensom-meren.

D: Staudehirse Elegante tueformede græsser med let overhængende vækst. Bliver ca. 80 cm i højden og bredden. Får små rødbrune “aks” i sensommeren. Findes i mange varianter.  

E: Elefantgræs (Miscanthus sinensis ’Ferner Osten’) er en klassisk prydgræs med let overhængende, brede, mørke- grønne blade og flotte rødbrune aks på lange stængler.

F: Hvidstribet elefantgræs (Miscanthus sinensis ‘Morning Light’) dyrkes først og fremmest for sine meget smukke, mørkegrønne blade med hvide striber. Bliver 1,5 meter høj.
Terrasse med bambus

Bambus er tilbage

- en trendy plante til moderne haver


Bambus er nemme og graciøse planter med mange anvendelsesmuligheder i haven. Plant bambus som hæk eller rumdeler, som flotte solitærplanter eller elegante krukkeplanter.

 

Den fascinerende historie om bambus

Gul bambus kom første gang til Europa med en missionær og botaniker, der havde fundet den i Kina i 1892. Den blev sat i produktion i begyndelsen af 1900-tallet og blev hurtigt en populær haveplante. Det særlige ved bambus er, at der går omkring hundrede år, før den blomstrer og dør. Derfor opstod der nærmest massedød, da de første haveplanter blev 100 år i 1990´erne.

 

En nye generation af bambus, der kan meget mere end de gamle

Heldigvis betød blomstringen også, at der blev dannet frø. Det er de frø, der har gjort det muligt at fremelske nye sorter med langt bedre egenskaber end den første. De nye sorter er omhyggeligt udvalgt og gennemtestet i planteskolerne, før de bliver navngivet og kommer ud i haverne.

Bambus til forskellige formål

Plant bambus som hæk eller rumdeler, som flotte solitærplanter eller elegante krukkeplanter. Nye sorter er skræddersyet til forskellige formål. De små sorter er for eksempel perfekte, hvis du vil have bambus i krukker, de store er oplagte som solitærplanter og de fyldige er ideel til hæk. Spørg gerne vores gartnere til råds, så hjælper de dig med at vælge den rigtige slags. 
 

Bambus til hække

En bambushæk er en trofast ven, der rammer haven ind eller skaber rum på let og naturlig vis. Den er desuden rigtig god til at skabe læ. Planterne vokser hurtigt til, så hækken, der er stedsegrøn, er tæt hele året. De gode hæksorter breder sig ikke med udløbere, så du ved altid, hvor du har dem. Bambus er hårdføre, nøjsomme planter, men kommer bedst fra start, når de får godt med vand det første år efter plantning.