

Fra jord til bord
Når du kan lægge hjemmeavlede grøntsager på grillen og krydre med dine helt egne, friske krydderurter, er glæden ved et lækkert grillmåltid endnu større. Har du lyst til at dyrke din egen mad, så kig forbi planteskolen. Vi har et kæmpe udvalg af alt til køkkenhaven og drivhuset.

Squash
Grillede squash er nemt og lækkert tilbehør til grillkød.
Én plante giver rigtig mange squash!

Majs

Krydderurter til grillen
Krydderurter, du selv har dyrket i haven, smager af meget mere end dem, du køber i butikkerne. Det er en god ide at indrette en krukke-krydderurtehave i nærheden af det sted, hvor du griller og spiser sommermaden. Så er smagstilskuddet til lækkerierne lige inden for rækkevidde. Krydderurter kan spille mange roller i forbindelse med kokkerierne - f.eks:
- Drys med gavmild hånd ud over din tilberedte mad - det smager godt, det er super sundt og det ser flot ud!
- En kvist rosmarin eller timian direkte på grillens gløder giver ekstra smag til kødet
- Kom dem på flasker med olie eller eddike og få smags-bomber til dine marinader og dressinger
- Lav kryddersmør - se opskrift længere nede
- Lav pesto - det smager, så englene synger. Opskrift i denne artikel.
- Lav kryddersalt - og nyd godt af urterne i lang tid. Opskrift i denne artikel.
Vi har rigtig mange forskellige krydderurter - også dem, du ikke kan finde i supermarkederne.

Persille- og hvidløgssmør
75 gram blødt smør
1 dl finthakket persille
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
Salt og peber

Mojito - verdens bedste opskrift
- 4-6 mynteblade
- 4-6 limebåde
- 1-2 tsk. rørsukker
- Knust is 6 cl. lys rom lidt danskvand
Mynteblade, limebåde og sukker muddles i et glas. Fyld glasset op med knust is, og tilsæt rom. Rør rundt og hæld lidt danskvand på toppen.