Sådan dyrker du peber og chili

Er du til stærk chili eller mild peber? 

 Chili og peberfrugter er i samme familie og dyrkes derfor på samme måde.  Tjek vores peber- og chiliplanter.Chili og peber elsker varme

De vokser optimalt ved temperaturer mellem 20-25°C men tåler ned til ca. 10°C.

Udplantning 

Du kan starte indenfor og plante dem ud i drivhuset når nattemperaturen i drivhuset er over 10°C. Dyrker du direkte i drivhusets jord, anbefaler vi, at du udskifter det øverste lag jord (ca. 10 cm) med ny frisk kvalitetsjord Dyrker du i plantesække, anbefaler vi Home & Garden Plantesæk, som er en god kvalitetssphagnum. Nogle sorter kan også vokse på en lun terrasse eller i en vindueskarm.  

Fjern de første blomster 

På et tidspunkt dukker der blomster op på planten. De første 7-10 blomster skal fjernes. Dette giver en kraftigere plante med større høst. Først når planten har nået en vis størrelse, skal du lade blomsterne sidde. Du behøver derfor ikke at beskære den. 

Vand og gødning 

Chili og peber hader for meget vand. Sørg for at plante i jord med godt dræn i bunden. Vand med flydende drivhusgødning hver gang. 

Høst 

Frugterne er modne og klar til høst, når de har fået deres endelige farve.


Tørring af chili

Har du overskud af chilifrugter kan du tørre dem. Flæk chilierne på langs og bag dem i ovnen ved ca. 50°C. De kan herefter gemmes i lufttætte glas. Det er også muligt at lave chilisalt samt at nedfryse dem til senere brug.  
Mange forskellige slags chili

Der findes et utal af forskellige chilisorter med stor variation i smag og styrke.