Jordbær er yndlingsbær for de fleste


Jordbær er en yndlingsdelikatesse for de fleste, og det er ikke overraskende, fordi kombinationen af en lækker aroma med rød farve og saftig smag gør det til et uerstatteligt yndlingsbær på vores spisebord. Og jordbær er lette at dyrke i vores danske jord og klima. Pasning og pleje af jordbær


Plant dine jordbærplanter, så de får meget sol og i en god havejord. Under væksten i foråret og forsommeren er det vigtigt, at jordbærplanterne ikke mangler vand. Overvanding er dog heller ikke sagen, for så rådner bærrene. Når du begynder at plukke jordbærerne er det tid for, at give dem noget at leve af og det skal helst være en organisk havegødning. Jordbærplanter giver godt med bær de først 3 år, derefter bør de udskiftes med nye planter. Husk, at plante et nyt sted for ikke, at overføre sygdomme fra de gamle planter til de nye. Når du planter jordbær, så vær opmærksom på, at planterne ikke kommer for dybt i jorden, så hjerteskuddet bliver dækket.

Jordbær modnes naturligt i juni og juli uden at det kræver en stor indsats. Der er et stort antal af jordbærsorter med forskellige modningstidspunkter og forskellig smagskarakteristik. Du kan vælge den eller dem der passer dig bedst, i vores butik.
Hvem kan også godt lide bær?


Selvfølgelig er det ikke kun mennesker som elsker disse søde bær. Vi har også konkurrenter, såsom solsorte og visse insekter. Til dette har Korsbakkes Planteskole også en løsning: du kan dække buskene med beskyttelsesnet eller købe et "fugleskræmsel"  for at skræmme dem væk. Til insekterne har vi flere organisk baserede sprøjtemidler og nyttedyr.Danske skovhemmeligheder


Om sommeren, hvis du går en tur i naturen og bemærker røde ”ærter” i græsset, er det helt sikkert skovjordbær. De har en sød smag, en utrolig duft, og med stor taknemmelighed kan du nyde denne helt uventede naturgave. Ja, de danske skove og skovkanter er fyldt med mange skatte. Prøv at kigge lidt mere, fordi der er en stor chance for, at finde flere vilde bær i nærheden af dit hjem.

Vi sælger mange typer jordbær. Inklusive skovjordbær.
Dessert for diabetikere


Jordbær er meget sunde, de er rige på vitaminer, polyfenoler og antioxidanter. En vigtig pointe er derfor, at jordbær kan reducere blodsukkeret og at bl.a. diabetikere kan spise jordbær i store mængder uden problemer.