Druer 

De er så elskede og udbredte over hele verden. Et sødt, saftigt og velsmagende bær, som vi har fundet rigtig mange anvendelser til.

Druer knytter os til varme, til afslapning og til udsøgte delikatesser som f.eks. en osteplatte eller en lille delikatesse sammen med rosiner.
Og selvfølgelig når vi taler om druer, ledes vore tanker til de utrolig mange typer vine. Vine fra hele verden er et koncentrat af alle slags aromabuketter og nuancer, der kommer som en kombination af druesort, sol, gæring og menneskelig arbejdskraft. Det er næsten ren magi.Skandinavien kan også producere vine

De vigtigste vinproducenter er centreret omkring Middelhavslandene Frankrig, Italien og Spanien. Men Amerika, Argentina og Chile er heller ikke langt bagefter, og hvad med Skandinavien? I betragtning af global opvarmning over hele verden er de skandinaviske lande potentielle, lovende vinproducenter, men allerede nu kan du føle dig som en ægte, vinproducerende landmand. Dette er muligt med visse vindrue sorter, der ikke kræver et drivhus for at trives i Danmark.
Danmark har sine egne karakteristiske klimatræk, bl.a. med det kølige sommerklima og det relativt fugtige vinterhalvår. Alligevel er der en række sorter, der med succes bærer frugt i Danmark. Danske vine vil have dens egen unikke karakteristika, bl.a. vil sådanne sorter give stærke, syrlige og raffinerede druer.


Beskæring af vindrue

Hoved komponenten i enhver vin er en god kvalitet af druer, som opnås ved korrekt pleje: En af de vigtigste ting er beskæring. Beskæring af vindrue skal foretages flere gange om året:

Stok-og spore system:
Velegnet til drivhus samt sydmur.

Nyplantede vinstokke: 
Inden nytår klippes hovedstammen ned til 1-1,25 m, ønsker man to hovedstammer klippes de ned til 75 cm, alle øvrige skud klippes væk. Herefter lægges hvert år 75 cm til højden, til man når den ønskede højde. De fleste 2 år skal eventuelle klaser fjernes, for ikke at svække den unge vinstok.

Hver sommer:
Sideskud knibes over 5 blade sommeren igennem .Sideskud som sætter klaser, knibes 5 blade efter klasen. Sidekviste knibes over 1 blad.

Hver efterår /inden nytår:
Alle sideskud samt hovedstammen (når den har den ønskede højde) skæres ned til 1- 2 gode knopper , ( Himrod, samt planter der ikke bærer nok, dog 4-5 knopper) Sporene (sideskuddene) vil på denne måde blive lidt længere år.

Det fremmer udviklingen af alle skud , hvis man sent hver vinter løsner det øverste af stokken , så den hænger ned uden dog at røre jorden. Når alle sporer begynder at vokse, bindes stammen op igen.En række vine til enhver smag

Således, med passende pleje, tålmodighed og tid kan druer dyrkes i Danmark. Og hvis du allerede nu vil prøve det færdige produkt, så besøg vores butik: I delikatesseafdelingen præsenteres der også vin med udsøgte lokale smage og styrker. Og lidt længere væk, portvin, der produceres i den portugisiske region Douro, berømt fra oldtiden for sine vinmarker, generøst smagfuldt med vand fra Douro-floden.