De lækre blåbær 


»I found my thrill on Blueberry Hill
On Blueberry Hill where I found you«


Sådan lyder sangen "Blueberry Hill" af Larry Stok, som er blevet sunget af snesevis af berømte kunstnere. Sangens helt, fandt sin kærlighed på en blåbærbakke, og i vores butik kan du finde mange  forskellige sorter af blåbær, der vil glæde dig hvert år med lækre bær.

I de danske supermarkeder kan vi købe blåbær året rundt fra Chile, Argentina og om sommeren fra Tyskland og andre lande, men der er også mulighed for producere blåbær i Danmark. Det er fantastisk, og uden tvivl vil de bær, du dyrker selv, være meget sødere og smage bedre :-)Blåbær dyrkning


Verden står ikke stille, og allerede for flere år siden optrådte der i Danmark ”pluk-selv” gårde, hvor hovedvægten er lagt på dyrkning af blåbær. Det viser, at friske blåbær i haven bestemt er en mulighed for os alle. Dyrkning af blåbær har en række nuancer. I de danske fyrreskove med høj luftfugtighed og et tykt dække af gamle nåle er vilde blåbær meget almindelige. Dette viser, at vellykket dyrkning først og fremmest kræver et vist syreindhold i jorden og en tilstrækkelig mængde fugt. En anden vigtig faktor er, at plante tre til fire forskellige buske ved siden af hinanden. Dette er nødvendigt for, at blomsterne bliver bestøvet og der kan komme bær.

Uanset om du har grønne fingre eller ej, tilbyder vi vores professionelle rådgivning om, hvordan man dyrker de forskellige sorter af blåbær. Det giver den største chance for, at få succes med denne dejlige ”superfood”.