Mangler du noget eksotisk i dit hus?Hvad forbinder vi med sukkulenter? Med gigantiske mexicanske sombrero'er? Med drinks fra de mexicanske revolutionære og stadigvæk aktuelle i vores tid – tequila? Kaktusser og Mexicos brændende sol? Med original indretning?

På latinsk har sukkulent betydningen "saftighed". Det er planter , som har store mængder vand i vævet. Sukkulenter har meget forskellige farver, dybest set kan alle nuancer af grøn forekomme og blomsterne kan have alle regnbuens farver.Hvordan overlever sukkulenter?

Harmoniske lakoniske former og disse fantastiske torne, der fremkalder årvågenhed og respekt såvel som i erhvervslivet, hvor det er nødvendigt omhyggeligt at afbalancere hver dag i beslutninger, og hvor de stærkeste overlever, som i de tørre regioner i Sydamerika, hvor de kommer fra. Dette er grunden til, at disse fantastiske planter har overlevet. De har kolossal tilpasning til mangel på fugt og en fantastisk tilpasningsevne til miljøet omkring dem.


Fordel for mennesker 

Menneskeheden bruger i vid udstrækning produkter af sukkulenter. 
Vi kender alle den verdensberømte drink tequila, som fås fra agavens hjerte. 
En anden velkendt repræsentant er Figenkaktus (Opuntia vulgaris), som i vid udstrækning anvendes i Mexico og Sydamerika som mad. Figenkaktus er også meget brugt inden for medicin og kosmetologi. Olie fra figenkaktusfrø kan absorbere hudens tørhed og er en meget værdifuld olie til ansigtet og til hårbunden. Den indeholder unikke komponenter svarende til hudstrukturen, og er derfor særligt velegnet til at genskabe en ungdommelig hud.Aloe vera

En anden velkendt repræsentant er Aloe Vera. Det er virkelig en mirakelhealer for vores hud og for hele kroppen. Dens fugtigheds- og regenererende kræfter er enorme.