Ranunkler dekoration

Forår i din bolig 

Når jul og nytår er ovre, kan det kun gå for langsomt med at blive forår. Forny boligen med dejlige forårsblomster i friske farver.


Gule ranunkler på bord

Farvestrålende ranunkler

En af de mest farvestrålende i flokken af tidlige forårsplanter er ranunkel, hvis farveskala spænder over kridhvid til solgul og dyb rød. Du får den bedste oplevelse med ranunkler, hvis de placeres køligt, og de vil stortrives i fx en udestue, vindfang eller lignende, hvor du kan arrangere dem gruppevis i et fad eller lade dem optræde enkeltvis. Hvis du vælger at have ranunkler som den spædeste velkomst hilsen ved fordøren, er det også muligt. Blot skal du huske at beskytte planterne, hvis det pludselig sætter ind med hård frost. Med den rette placering og pasning har du glæde af ranunklerne, til det “rigtige” forår sætter ind.
 

Primula i mange farver

Pift boligen op med primula

Primula er en anden populær og charmerende forårsbebuder, der kan være med til at pifte den vintertrætte bolig op. En af de mest kendte typer er storblomstret kodriver, Primula vulgaris, der findes i et utal af dejlige, klare farver, og hvis form på blomsten kan være med til at tilføre boligen et anderledes nyt og frisk udtryk.


En duft af forår

Mange af de tidlige forårsplanter har også duft. Jo køligere du fx placerer Primula, des mere dufter blomsterne. Mens jasminens intense blomsterduft går lige under huden, kan løgvækster som fx hyacint og tazetter også sprede en dejlig duft i stuerne for så at blive plantet ud, når det ikke længere fryser.


SE ALLE FORÅRSBLOMSTER  

LÆS OGSÅ: Den grønne trend - om trendy stueplanter
LÆS OGSÅ: Luftrensende planter - 10 funktionelle planter med dokumenterede luftrensende egenskaber