Ormefri æbler og pærer, Feromonfælde

120,00 kr.

17 stk på lager, leveringstid 1-7 dage

Varenummer: 10006042
Produktinformation "Ormefri æbler og pærer, Feromonfælde"

Feromonfælde til viklere i både æble- og pæretræer.
 

Feromonfælden afgiver et duftstof, der tiltrækker æbleviklere. Det er æbleviklerens larver, der gnaver sig ind i æblerne og gør skade. Ved fangst i fælden, kan der ud fra antallet vurderes, om der er behov for en egentlig bekæmpelse.
Feromonfældesættet indeholder et viklerfældehus med 3 stk. limplader til bunden og 3 stk. feromonkapsler, der afgiver duftstof i 6-8 uger.
Sættet samles og der anbringes én duftkapsel på limpladen i bunden (de overskydende feromonkapseler opbevares tørt og køligt indtil de skal bruges).
Hæng fælden op i æbletræet ca. den 15. maj umiddelbart inden æbleviklerne begynder at flyve. Efter 6-8 uger udskiftes feromonkapslen og limpladen.
Ved jævnligt at efterse fælden, kan man få et skøn over antallet af æbleviklere.
Èn fælde er nok til æbletræer i en almindelig have på 500-1000 m2.

 
Æblevikler
 
Æblevikleren (Cydia pomonella) er en lille gråbrun sommerfugl. Den flyver om natten og lægger ca. 50 æg pr. hun på bladene i æbletræer. Æbleviklerens larve borer sig ind i selve æblet. Hér laver den store skade i frugterne ved at gnave overfladiske gange, og senere ødelægger selve kernehuset.
Larverne kan findes hele sommeren fra juli til september måned. De overvintrer på stammen i revner, mos og lignende, eller i jorden som kokoner.
Forpupningen foregår det følgende forår, og den voksne æblevikler kan findes fra maj og hen på sommeren.