Haveplanter

Midtjyllands største udvalg af udendørs planter til haven

Æbletræer er blandt udvalget af haveplanter

I vores store udendørsareal fyldt med haveplanter, kan du finde et kæmpe udvalg af udendørs planter til haven og årstidens mange blomster, buske og træer til haven. Du kan her i ro og mag lade dig inspirere, og finde netop det du søger til haven – uanset om det er til forhaven, baghaven eller til krukker. Du er velkommen i vores 7.000 m2 store planteskole, hvor du finder alle vores planter til salg.

Roser er udendørs planter til haven

ROSER
Rosen er nok en af de mest velkendte og for mange smukkeste blomster i verden. Den kan fås i et utal af farver, dufte, blomsterformer og størrelser.
Rosen har et ry for at være svær at passe og pleje, men med den rigtige behandling er det i virkeligheden ikke den store videnskab.

Roser – som er udendørs planter – trives bedst på en solrig placering i haven og skal plantes i lerholdigt jord. Ved udplantning af roser er det derfor en god idé at blande rosenjord i den eksisterende jord, så rosen får den bedste start. Rosen skal endvidere plantes så podestedet (den tykke del lige over rødderne) kommer 10 cm under jordoverfladen. Husk altid at vande godt efter udplantningen!
For at rosen kan holde sig sund og give masser af blomster, bør man gøde ca. tre gange årligt. Til dette har vi en helt speciel rosengødning, der egner sig til alle slags roser.
Hvis man vil bibeholde en mere kontrolleret vækst, kan det varmt anbefales at beskære roserne i april måned efter nattefrosten er ovre.

Haveplanter, Staude

STAUDER
Stauder er havens farvelade. Man
kan med stauder skabe et spændende og smukt farvespil i haven, der med den rigtige kombination kan vare hele sommeren.
Staude er betegnelsen for haveplanter, der er flere årige. Med det menes der, at den lever i over to år. Betegnelsen dækker over et væld af forskellige planter, der varierer meget mht. vækst, udseende og levevilkår. Nogle stauder er høje og slanke og andre er lave og bunddækkende.
Det er vigtigt, du sætter dig ind i de forskellige stauder, inden du køber planterne, da det er langt fra alle stauder, der kan leve under samme betingelser. Nogle kan godt lide sandet jord, mens andre foretrækker et mere fugtigt voksested.
 
Hos Korsbakke har vi et bredt sortiment af stauder. Det er planteskolens største gruppe af planter, og i løbet af sæsonen har vi ca. 540 forskellige sorter at vælge imellem.

 

Haveplante Rhododendron

SURBUNDSPLANTER
Mange kender surbundsplanten rhododendron for dens fantastiske og overdådige blomstring i maj og juni. Det er også klart denne plante, der udgør hovedbestanddelen i surbundsbedet. Den kan fås i et udtal af størrelser, farver og former. Ud over den fantastiske blomstring om foråret får man med rhododendron også styrket det stedsegrønne element i haven om vinteren.
 
Surbundsplanter trives bedst i en sur og kalkfattig jord. Hvis du vil lave et surbundsbed og ikke allerede har en sur jord i haven, er det vigtigt, du skifter den eksisterende jord ud med spagnum, som har en lavere PH-værdi. Hos os kan du finde den helt rigtige spagnum til dit havebehov.
Udover rhododendron fås der også mange andre typer af surbundsplanter, der kan pryde surbundsbedet, når rhododendronen er afblomstret. Blandt disse udendørs planter er der bl.a. lyng, skimmia, tyttebær, blåbær og hortensia. Med den rette sammensætning af disse planter kan du lave et surbundsbed, der blomstrer lige fra marts og helt hen til december og dermed meget gode helårs planter.

STEDSEGRØNNE PLANTER
Stedsegrønt er en betegnelse for haveplanter, der ikke mister bladende om efteråret og derfor er grønne hele året rundt. Denne gruppe af planter er derfor rigtig gode at bruge forskellige steder i haven til at styrke det grønne element om vinteren, hvor alle de øvrige planter står bare. Stedsegrønne planter er desuden fantastiske haveplanter til at give haven form i f.eks. kanten af bedene eller som velformede og skulpturelle buske.
Klippede taks og buksbom, er meget velegnede i staude- og rosenbede, kirsebærlaurbær er suveræne til hurtig afskærmning omkring terrassen og til stedsegrønne hække er thuja og taks rigtig gode.

TRÆER
Træer i haven giver højde, form og karakter, og tiltrækker desuden dyreliv til haven. Med den rigtige kombination af store og små træer kan du skabe en dynamisk og spændende have. I sortimentet af planter til haven har vi et stort udvalg af træer, lige fra helt små prydtræer til større træer som bøg, eg og kastanje.

 BUSKE
De løvfældende buske er en stor og meget varieret plantegruppe, hvoriblandt man kan finde planter egnet til mange forskellige formål i haven.
De lidt lavere og tætte buske som f.eks. spiraea og potentilla er glimrende som bunddække da de hurtigt lukker af for alt ukrudt. De lidt højere blomsterbuske som f.eks. klokkebusk og uægte jasmin er gode som ruminddelere i haven, og de lidt højere buske som f.eks. syrener og bærmispel er gode til at skabe læ og skærme af mod indkig. Nogle buske er vinterblomstrende, andre har smukke efterårsfarver, og atter andre får masser af bær til havens fugle.

FRUGT OG BÆR
Der findes ikke noget mere dejligt og tilfredsstillende at gå ud i haven og plukke sine egne frugter og bær. Det er et sikkert hit hos børnene. Ikke nok med at frugttræer og bærbuske giver dejlige smagsoplevelser, så giver planterne også et væld af blomster i foråret samt et løv med dejlige farver og frugter i sensommeren.
 
I kategorien frugt og bær finder man de velkendte haveplanter som æble, pære, blåbær, hindbær, ribs mm, men der er også anderledes og mere spændende arter som kvæder, figner, havtorn og valnødder. Derudover kan du også finde mere eksotiske frugtplanter som citrus, oliven og abrikos.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld