Havebed med roser

Gødning af roser


Hvilken rosengødning bør jeg vælge?


Man kan ikke sige, at én bestemt gødning til roser er den eneste rigtige, men en ting er helt sikkert, roser er gødningselskende!

Der er mange gode slags gødning til roser. Vi anbefaler ”OSMO Rosengødning” (Organisk) og / eller ”Havegødning nr. 1” (NPK gødning til roser (Kunstgødning)). Du vælger selv hvilken type, du er til. Doseringen skal følge mængdeanbefalingen på pakken. Er du på nogen måde i tvivl, så spørg os endelig. Vi hjælper meget gerne.

Vil du gøre det rigtigt godt, så giv dit rosenbed et årligt tyndt lag Home & Garden rosenjord, kompost eller komposteret hestemøg. Det vil sikre en god jordkvalitet, som roser elsker.

Giver du roserne det gødning, de ønsker, giver de dig det smukkeste blomsterflor til gengæld. Tilstrækkelig gødning af roser giver derfor rigtig god mening. Roser, der er gødet optimalt, bliver mere glansfulde i løvet, giver store mængder af blomster, og derudover er de også meget nemmere at holde fri for eventuelle sygdomme. Roser vil gro optimalt, når de står i en god jord og får tilstrækkelig med vand, gødning og sol.


Gødning af roser - hvornår?

I begyndelsen af marts giver du gødning første gang. Giv den sidste portion inden 1. august. Derefter skal planterne have lov til at falde til ro og indstille sig på, at det er ved at være efterår. Det er vigtigt, at planterne har tid til afmodne alle de nye skud, så planten er stærk og klar til frost og evt. sne.


Gødning af roser - hvor ofte?

Der står skrevet meget forskelligt om, hvor ofte roser skal gødes. Vores erfaring er, at du får roser i topkondition, når du gøder dem 1 gang om måneden. 


Sådan får du mest ud af din gødning af roser

Når du har gødet, vil gødningen først aktiveres, når det er kommet i forbindelse med jorden og er blevet opløst af vand. Det er derfor en god idé at rive, kultivere eller på anden måde lave lidt jordarbejde, der får gødningen blandet med det allerøverste jordlag. Hvis der ikke er udsigt til en kraftig regnbyge, kan du med stor fordel vande, så gødningen kan komme til at virke med det samme. Roser skal kun vandes på jorden - ikke på bladene. Roser vil helst have tørre blade, så har de lettere ved at holde et sund løv.


Læs mere om roser

LÆS OGSÅ: Beskæring af roser
LÆG OGSÅ: Plantning af roser
LÆS OGSÅ: Barrodede roser
LÆS OGSÅ: 
Roser er farlige