Produktinformation "Galmyg og snyltehveps mod Bladlus"
Bladlus ses oftest som grønne små insekter, men kan variere i farvene fra grøn, rød til sort. De er fra 1-3 mm lange og oftest uden vinger, men bliver kolonien for tæt fødes der unger med vinger, som kan indtage nye planter. Bladlus suger plantesaft og sidder på undersiden af blade eller på de helt urteagtige topskud. Bladlus opformeres utroligt hurtigt, da en hun oftest ikke behøver at parre sig og føder levende unger.
 
Der findes flere hundrede forskellige arter af bladlus i den danske natur.  De angriber næsten alle plantearter, og der ses mange arter i frilandskulturer.  

I væksthus er det oftest kun en håndfuld bladlusarter, der angriber kulturerne. De mest almindelige er:

  • Ferskenbladlus små, pink eller grønne.
  • Agurkbladlus små, gule, grønne eller sorte (har altid sorte rygrør).
  • Kartoffelbladlus; større end de 2 foregående arter, falder let af planten ved berøring. Der er 2 arter: stribet kartoffelbladlus og kartoffelbladlus


Hvordan ses et angreb

Et af de meste sikre tegn på angreb af lus er "honningdug" som ses som en sort klistret belægning på oversiden af bladene. Et andet tegn kan også være om der findes mange vandrende myre i planten, de malker lusene for den sukkerholdige saft som lusene suger ud af planten. Bekæmpes angrebet ikke kan det medføre deformer blade og topskud.


Portionsstørrelse
Snyltehveps & Bladlus-galmyg leveres nok til ca. 10 m2

Se her, hvordan et angreb ser ud i dine planter.

 

Leveringstid

9-12 hverdage -Grundet Covid19 udfordringer er der forlænget leveringstid i øjeblikket.