En kartoffel er ikke bare en kartoffel...

Hos Korsbakke har vi 24 sorter, du kan vælge i mellem. Hver sort har deres fortrin, og vi fortæller dig gerne om dem. Lad os give et par eksempler:


Til dig, som elsker kartofler med sovs:

Bintja, King Edward, Nicola
 

Til dig, der elsker faste kartofler:

'Linzer Delikatesse, Asparges, Princess
 

Til børnefamilien:

Agata, Hamlet, Linzer Delikatesse
 

Til nybegynderen:

Solist, Agata, Sava
 

Til dig, der vil have tidlige kartofler:

Solist, Hamlet, Folva

 

Har du ikke nogle bestemte favoritsorter, så tag at prøve med 2-3 forskellige slags kartofler. Det ville være en god ide, at du vælger nogle sorter, som kan høstes på forskellige tidspunkter.

 

 

 

 

Forspirede kartofler og nyopgravede kartofler

 

Guldklumper fra køkkenhaven

Nye kartofler smager lækkert. Og det er meget nemt selv at dyrke kartofler i haven. Fra juni til september har man mulighed for at være selvforsynende med nye kartofler. I denne periode smager kartoflerne bedst.

Kartofler før naboen? Så skal du i gang nu!

Læg kartoflerne på et leje af fugtig sphagnum et lunt sted (10-15 grader er helt perfekt) og med mulighed for sollys. Fyld jord i kasser eller æggebakker og overbrus med vand, inden kartoflerne lægges tæt ovenpå jorden. I den fugtige spagnum vil kartoflerne sætte stærke, hvide rødder, så de faktisk er i gang med at gro, når de lægges i jorden ca. midt i april. Husk at vande hyppigt.

 

Se vores vejledning til dyrkning af kartofler

 

 

 

 

Kartoffeldyrkning i spande

 

Dyrk kartofler i spande og få meget tidlige kartofler

Du kan høste kartofler meget tidligt, hvis du dyrker dem i dit drivhus i spande. Brug evt. de smarte pot-i-pot spande, hvor inderste spand er udstyret med ”vinduer”, så man kan se, hvordan plantens rødder og knolde udvikler sig. Læs mere her.

 

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld