Sådan dyrker du peber og chili

Skal der for alvor krydderi på maden, må der chili til, og aldrig har chiliplanter været så populære, som de er i disse år. Der findes et utal af forskellige chilisorter med stor variation i smag og styrke. De milde peberfrugter er en del af den samme familie som chili og dyrkes derfor på samme måde.



Chili og peber elsker varme

De vokser optimalt ved temperaturer mellem 20-25°C men tåler ned til ca. 10°C.

Udplantning 

Du kan starte indenfor og plante dem ud i drivhuset når nattemperaturen i drivhuset er over 10°C. Nogle sorter egner sig også til at vokse videre indenfor i en sydvendt vindueskarm (F.eks. sorten ‘Apache’ (middelstærk)). Har du en lun terrasse kan du også lykkes med chilidyrkning (Sorterne ‘Numex Suave Orange’ (mild) og ‘Trinidad Scorpion’ (stærk) er gode til friland). Dyrker du direkte i drivhusets jord, anbefaler vi, at du udskifter det øverste lag jord (ca. 10 cm) med ny frisk kvalitetsjord Dyrker du i plantesække, anbefaler vi Home & Garden Plantesæk, som er en god kvalitetssphagnum.

Fjern de første blomster 

På et tidspunkt dukker der blomster op på planten. De første 7-10 blomster skal fjernes. Dette giver en kraftigere plante med større høst. Først når planten har nået en vis størrelse, skal du lade blomsterne sidde. Du behøver derfor ikke at beskære den.

Vand og gødning 

Chili og peber hader for meget vand. Sørg for at plante i jord med godt dræn i bunden. Vand med flydende drivhusgødning hver gang.

Høst

Frugterne er modne og klar til høst, når de har fået deres endelige farve.

Tørring af chili 

Har du overskud af chilifrugter kan du tørre dem. Flæk chilierne på langs og bag dem i ovnen ved ca. 50°C. De kan herefter gemmes i lufttætte glas. Det er også muligt at lave chilisalt samt at nedfryse dem til senere brug.