Forskellige tomatsorter

Drivhusets glæder

Man kan hurtigt blive afhængig af nyhøstede lækkerier fra drivhuset hen over sommeren. Hos Korsbakke har vi alt, du skal bruge til at komme i gang - og byens bedste udvalg. 

Der findes et vanvittigt udvalg af tomatsorter. De kan både være gule, sorte eller sågar stribede. De kan være bittesmå som rips eller fylde en stor hånd ud. Der er ufatteligt mange sorter, og det er sjovt at prøve dem af i sit drivhus. Kom ind forbi og se det enorme udvalg. 

Agurkeplanter

Sådan dyrker du tomater, agurker og chili

Er det med drivhus nyt for dig hjælper vi dig gerne i gang. Læs nedenstående artikler - eller spørg én af vores gartnere.

Husk at nattemperaturen i drivhuset skal være min. 10˚C før du kan plante tomater, chili, peber og snackpeber ud. Ved agurker skal nattemperaturen være min. 16˚C.

Her kan du læse, hvordan du dyrker tomater

Her kan du læse, hvordan du dyrker agurker

Her kan du læse, hvordan du dyrker chili

Selvvanderkasser - sådan gør du

Der er mange, der stiller spørgsmål til hvordan man skal passe tomater og agurkeplanter i en selvvanderkasse / kapilærkasse. Se denne video og bliv klogere.Melon i drivhuset

Eksotiske planter i drivhuset

Har du lidt ekstra plads i drivhuset, kan du prøve nogle anderledes og spændende planter. Melon og aubergine er f.eks. gode at have i drivhuset. Derudover er der selvfølgelig alle krydderurterne, som giver duft og farve i drivhuset. Vindruer, fersken og figen har det også godt i drivhuset. Frugterne modner tidligere end, hvis de står i haven. Ved at plante i det beskyttende drivhus, går sommeren tidligere i gang og fortsætter længe efter den øvrige have. 


Tomatdyrkning på terrasse

Jamen jeg har ikke et drivhus..!

Fortvivl ikke. Der er flere muligheder, selvom du ikke har et drivhus, men det kræver 3 ting: Læ, sol og de rigtige sorter. En sydvendt terrasse eller altan, hvor der er læ, giver fine forhold. Du kan også prøve at etablere en læskærm af f.eks. klar plastik. 

Tomater
Tomater kommer ovenikøbet til at smage endnu bedre, når de dyrkes under åben himmel. Du kan forsøge dig med følgende sorter: ‘Gemini’, ‘Favorita’, ’Sungold’. Sorten ‘Romello’ kan desuden dyrkes i ampler. 

Chili
Chili fylder ikke så meget hvis du vælger de lave sorter. De kan derfor dyrkes i vindueskarmen.