Dejlige dahlia

Drømmer du om Dahlia - eller georginer, som de også kaldes - i din have? Så er det nu, du skal i gang. Der er tusindvis af dahlia-sorter at vælge imellem i et dejligt væld af farver og former. Det er nu udvalget er størst, men det kan være svært at vælge, for de er alle sammen dejlige på hver deres måde. 

 

Nyplukkede Dahlia blomster

 

Kom godt i gang med dahlia

Det er nu, du skal i gang for at få så lang en blomstringsperiode, som muligt. Blomsterfloret skal have tid til at udvikle sig fra den tørre knold, der desværre er sart og absolut ikke tåler frost. Derfor skal knolden drives under lyse, frostfri forhold. Læg den i en stor urtepotte  med gennemfugtet krukkemuld, dæk med 5 cm. jord og hold jorden fugtig. Knolden spirer hurtigt, og planten kan plantes ud i haven, når risikoen for frost er helt ovre.

Læs meget mere om hvordan du planter og plejer dahlia.

 

 

 

Vase med dahlia blomster

 

Klip bare løs

Med Dahlia i haven er du velforsynet med blomster til buketter hele sommeren. Du kan roligt klippe løs, for jo mere du klipper, jo flere blomster dannes der.

 

Dahlia knold

 

Dahlia-knolde kan genbruges

Når den første frost har fået dine Dahlia planter til at ligne kogt spinat, er tiden inde til at grave knoldene op, hvis du vil gemme dem til næste år. Læg dem et tørt og frostfrit sted, til de er helt tørre. Opbevar dem i en kasse med sand eller spagnum et sted med en temperatur på 5-6 grader. Kig til knoldene af og til og kassér knolde, der er angrebet af mug. Glem ikke at mærke knoldene med navn, farve og højde.

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld