Agurketid


Ikke mange grøntsager producerer så meget og så hurtigt som agurker. Man kan næsten både se og høre dem gro, når bare de får vand, varme og gødning nok til deres vækst. 


Pige med kurv fuld af nyhøstede agurker

Sådan dyrker du agurker

Udplantning

Agurker kræver at der er minimum 16°C i drivhuset - også om natten - og det plejer der at være ved denne tid. Plant altid agurkeplanterne højt. Det vil sige, at potteklumpen, skal stå højere end den omkringliggende jord. Rodhalsen (området mellem rod og top) er det sted på agurkeplanten, der er allermest sårbar, så den må ikke være fugtig.


Opbinding

Vær klar til at hjælpe hovedskuddet op mod drivhusets loft med snore eller en spiral. Agurkeplanter danner slyngtråde og kan derfor godt selv få fat, men hjælp den, så du styrer, hvor den skal vokse. Når planten har nået drivhusets top, kan du faktisk binde planterne ned. Løsn planten fra snoren eller træk den ned i spiralen, så der er plads til mere tilvækst. Fjern samtidig de nederste blade fra stænglen, så de ikke ligger i en stor klump og rådner.


Beskæring

De professionelle gartnerier, som laver tonsvis af agurker, fjerner altid sideskud og blomsteranlæg på de nederste 50 cm (beholder bladene). Det holder planten i god kondition, når den ikke starter med, at bruge kræfter på at danne frugter. Når agurkeplanten derefter sætter sideskud, kan du godt beholde dem, men klip skuddet af efter 3. blad.


Vand og gødning

Selvom det meste af agurkerne er vand, skal der alligevel energi til at producere de mange agurker, og derfor skal planten passes med vand og gødning. Agurkeplanter har relativt store blade, som sørger for at producere energi, så det er vigtig at holde dem flotte og grønne. Vi anbefaler, at du vander med flydende drivhusgødning hver gang.Agurker på skærebrædt

Gå agurk i spændende sorter

Man kan hurtigt blive afhængig af nyhøstede agurker fra drivhus eller udestue hen over sommeren. Men der findes mange andre slags end den almindelige, lange agurk. Prøv at se her:

Slangeagurk / Almindelig agurk
Lækker, helt almindelig salatagurk til dyrkning i drivhus. Minimum temperatur er 16 C også om natten.

34,95 kr.
Frilandsagurk
Frilandsagurk er en salatagurk, der blandt agurkerne, bedre tåler det udendørs klima, hvis man ikke har et drivhus. En lang, saftig og grøn agurk, der egner sig til salater mm.

34,95 kr.
Skoleagurk
Korte og lækre snackagurker, lige til madkassen. Minimum temperatur er 16 C, som alle agurker, også om natten.

34,95 kr.
Jungleagurk
Jungleagurk 'Melothria scabra'. Lille og syrlig agurk, der minder om en lille vandmelon af udseende. De er 1-2 cm lange. En plante giver nemt over 100 små agurker.

34,95 kr.
Citronagurk
Citronagurk. Små agurker på 5-7 cm. De er gulgrønne og minder om en citron når de skæres over. God til snack og til salater. Bedst i drivhus.

34,95 kr.
Butternut og dunja squash

Dyrk squash - agurkens fætter

Squash elsker sol men behøver ikke at stå i drivhuset. De kræver noget plads - ca. 1 m2 pr. plante - men du behøver ikke så mange planter, da de giver et ret stort udbytte. Prøv f.eks. disse sorter:

Squash Dunja
Squash eller sommergræskar. En kompakt, kraftigvoksende plante, der giver et stort udbytte af skinnende grønne Squash med god struktur og smag. Plantes i urtehaven når varmen er der i maj, juni. Planten kræver cirka 1 m2 plads. Gødes jævnligt. Tåler ikke udtøring

34,95 kr.

Selvvanderkasser - sådan gør du

Der er mange, der stiller spørgsmål til hvordan man skal passe tomater og agurkeplanter i en selvvanderkasse / kapilærkasse. Se denne video og bliv klogere.
LÆS OGSÅ: Drivhusets glæder
LÆS OGSÅ: Tomater - danskernes favoritgrøntsag
LÆS OGSÅ: Kål - fuld af gode sager