Årstidens udplantningsplanter

 

I vores kolde afdeling har vi et stort udvalg af årstidens mange muligheder for udplantning.

 

SOMMERBLOMSTER
Når foråret og sommeren nærmer sig, er der intet så skønt som at plante bede og krukker til med farverige blomster, der blomstrer hele sommeren. Vi har Midtjyllands største udvalg af sommerblomster. De fås i alverdens størrelser og farver og kan med den rette pleje blomstre hele sommeren for derefter at visne bort om vinteren. Sommerblomster holder kun ét år og er gode til de haveejere, der gerne vil gøre det nemt og ønsker forandring fra år til år.
Sommerblomster kan ikke tåle frost og kan af den grund først plantes ud, når nattefrosten er forbi. Hvis man ikke kan vente så længe er udplantningsplanter som hornvioler og stedmorblomster perfekte til det tidlige forår, da de fint klarer et par minusgrader.
Pasning og pleje
Sommerblomster er nemme at passe. De kan plantes i vores sommerblomsterjord eller krukke- og pottemuld, som egner sig godt til udendørskrukker. Husk at dine sommerblomster har brug for vand og gødning. Det giver dem styrke, så de kan blive store og kraftige og holde hele sommeren.

FRØ
Der er noget helt særligt ved at så et frø, for derefter at se det spire og blive til en smuk blomst eller en dejlig grøntsag.
Du kan begynde at så de fleste blomster og grøntsager i april, når jorden er ca. 8 grader varm. Kig dog altid bag på frøposen inden du sår, da der er frø der skal sås når jorden er varmere.
Hvis du gerne vil fremskynde processen, kan du forspire frøene i et drivhus, hvorefter planterne kan plantes ud i haven.
Vi har i frøsæsonen et stort udvalg af sommerblomster, grøntsager og krydderurter klar til at så i haven.

 

PLANTER TIL DRIVHUSET
Det er fantastisk at kunne dyrke sine egne grøntsager, som agurker, tomater, chili og peber. På denne måde sikrer man at ens grøntsager er dyrket efter miljøvenlige principper uden kemikalier. Derudover er hjemmedyrkede grøntsager også langt mere saftige, sprøde, og velsmagende. 
Pasning og Pleje
Fælles for planter som agurker, tomater, chili og peber er, at de gerne vil gro i varme og solrige omgivelser, hvor der er læ. Det er derfor mest optimalt at placere grøntsagerne i et drivhus, hvor der er varme og masser af sol.
Tomater, chili og peber kan plantes i drivhus, når nattemperaturen i drivhuset er min. 10°C. Agurker skal have min. 16°C. Indtil da kan man have dem i et vindue i stuen eller lignende.
Hvis du sørger for at plante grøntsagsplanterne i god og næringsrig jord samt vande dem jævnligt, trives de bedst.

 

 


BLOMSTERLØG OG -KNOLDE

Blomsterløg og –knolde kan, efter de lægges i jorden, give glæde mange år fremover. Der er mange forskellige typer af blomsterløg og –knolde, men de kan overordnet deles op i to kategorier: Forårsblomstrende og sommerblomstrende. Sommerblomstrende løg og -knolde omfatter bl.a. anemoner, georginer, liljer og gladiolus. Disse skal sættes i jorden om foråret, hvorefter de blomstrer fra juni og helt indtil frosten kommer. Forårsblomstrende løg og knolde som bl.a. omfatter tulipaner, krokus, påskeliljer og vintergækker lægges derimod i jorden om efteråret, hvorefter de blomstrer fra januar og helt indtil maj.
Løg og knolde er generelt nemme at passe og kræver ikke den store opmærksomhed i forhold til vanding og gødning. De egner sig derfor godt til ”Den nemme have”.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld